22. kolo
14.02.2010 17:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - SC Freiburg 2:1

Frankfurt se i po tomto kole drží na sedmé příčce a nadále může snít o evropských pohárech. Dnes sice Eintracht nezačal proti nováčkovi z Freiburgu dobře, druhá půle ale patřila takřka výhradně jemu a brankou v úplném závěru nakonec vyhrál 2:1.

Freiburg ale hned od prvních minut prokazoval, že mimo svůj stánek se mu daří mnohem lépe, a mírně favorizovaný Eintracht přehrával. Jako první se o zakončení pokoušel Makiadi, jeho střela ovšem šla spíš k rohovému praporku, než aby ohrozila Nikolova. Ten se tak zapotil až při likvidaci Schusterova přímého kopu, ve 25. minutě si ale vybral slabou chvilku, když neudržel v rukavicích lehounký centr a dobíhající Cissé tak snadno přišel ke své první bundesligové trefě - 0:1.

Domácí tým pak vyrovnal hru a totéž mohl udělat i se skóre, ale Altintopa nakonec zastavila poslední možná instance, brankář Pouplin. Dvě slušné šance si pak vypracovali znovu hosté, střela Schustera i Toprakova hlavička ale cíl těsně minuly. Pět minut před přestávkou tak bylo srovnáno, k přímému kopu se postavil Köhler a střelou přes zeď mířil přesně - 1:1. Freiburg se sotva vzpamatoval a už mohl prohrávat, zcela volný Altintop ovšem trefil jen tyč.

Po změně stran byla dlouho k vidění neurovnaná hra s mnoha nepřesnostmi, co však chybělo, byly šance. Věci se začaly dít až v 63. minutě, kdy přišel na hřiště Caio. Domácí Brazilec na hřišti pobyl sotva minutu a už zpoza vápna tvrdě pálil, Pouplin ale jeho jedovatý pokus pohotově vyrazil. Poté malou chvilku tahali hosté pilku, vyjma Idrissouvy hlavičky ale mohl Nikolov chytat spíš lelky.

To Pouplin na druhé straně musel být v pozoru, Frankfurt totiž začal tlačit. V 80. minutě byl blízko vedoucí branky Caio, jeho krásné střele z dálky ale stála v cestě levá tyč. Za hosty pak pálil také střídající hráč, Reisinger ale svou přízemní ranou nemířil přesně a v nastaveném čase udeřili Orli. Dlouhý nákop prodloužil Meier hlavou do běhu Altintopovi, který míč dloubl přes vybíhajícího Pouplina a svým prvním gólem za Eintracht rozhodl o vítězství 2:1.

Autor: Petr Vaněček / ticker.bundesliga.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele