22. kolo
14.02.2010 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Schalke 04 - 1. FC Köln 2:0

Nepříliš pohledné utkání ve Veltins Areně skončilo výhrou Schalke o dva góly. Svěřenci Felixe Magatha tak opět stáhli náskok vedoucí dvojice na tři body.

Schalke vstoupilo do utkání aktivnějším projevem hry a dokazovalo to v prvních pěti minutách hlavně prostřednictvím Sáncheze. Ten byl dvakrát v krátkém časovém rozmezí faulován Schorchem, za což si podruhé kolínský obránce od sudího Gagelmanna vysloužil žlutou kartu. Köln se Königsblauen za úvodní tlak odvděčil v 9. minuta, Manichova rána sice síť rozvlnila, nicméně se v ní zatřepala ze špatné strany.

Další šance hostujících hráčů na sebe nenechala dlouho čekat, Novaković byl při svém mohutném zpracování míče jako již poněkolikáté faulován, k míči si stoupl Podolski a z velké dálky prověřil domácího brankáře Neuera, který však měl dostat času na to, aby se přemístil k levé tyči a v poklidu míč zneškodnil. Při snaze míč vykopnout na soupeřovu půlku jej rukou stáhl na zem hostující Chihi, 61 tisíc diváků ve Veltins Areně to vidělo, ale jak ani pomezní rozhodčí tak ani hlavní Gagelmann se nenechali vyvést ze soustředění.

Následujících dvacet minut se sice v Gelsenkirchenu hrál svižný fotbal, jenomže bez výraznější akce. Do dějin zápasu se zase po dlouhé době výrazněji zapsal Kuranyi, když si přes Geromela naskočil na Rakitićův dlouhý centr od postranní čáry, ale neměl zdaleka tolik štěstí jako jeho kolega Matip v nastaveném čase. Další šance Royal Blues skončila další fiaskem, to když Schmitz při svém oblíbeném zahrávání dlouhých standardek nechal vyniknout Mondragóna.

Do posledních pěti minut se tak vešlo vše nejdůležitější. Ve 42. minutě nejprve Petit po rozehrání standardní situace v chumlu prodloužil míč a dostal jej tak z dosahu kolínského kapitána Mohamada, který by nemusel mít na zadní tyči sebemenších potížích Neuera překonat. Krátce nato, přesněji v první minutě nastavení se opět potvrdilo známé pravidlo nedáš - dostaneš. Köln vyprodukoval další z faulů u postranní čáry a domácí konečně trestali. Schmitz rozehrál tak šikovně, že našel hlavu nedůsledně bráněného Joela Matipa, jehož hlavička se od břevna odrazila za bezmocného Mondragóna. Schalke tak v posledním možném okamžiku zasadilo Kölnu tvrdý úder a šlo do kabin z jednobrankovým vedením, se svou hrou ale spokojeno být nemohlo.

Ve druhém poločase neměla hra obou týmů s fotbalem skoro nic společného. V 54. minutě se odehrála snad největší šance Kozlů v zápase, centr Maniche od postraní čáry ale Novaković na malém vápně trefit nedokázal a Schmitz za ním odehrál míč do bezpečí. O pět minut později se ke své první příležitosti ve druhém poločase propracovalo Schalke, Rakitićův centr po faulu na Kuranyiho ale Farfán nasměroval nad branku.¨

V jednaosmdesáté minutě však peruánský útočník už definitivně pohřbil naděje Kölnu v tomto utkání. Kuranyi se prodral do pokutového území, naservíroval Farfánovi míč na malé vápno a domácí útočník už měl jednoduchou pozici.

V závěru pak ještě sám jubilant Kuranyi při přečíslení hostující obrany přestřelil branku, to ale nic nezměnilo na tom, že Schalke doma proti Kölnu v nepříliš záživném utkání vyválčilo tři body.

Autor: Daniel Polách

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele