32. kolo
29.04.2011 20:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

1. FC Kaiserslautern - FC St. Pauli 2:0

Kaiserslautern především zásluhou skvělého výkonu Tifferta přehrál St. Pauli a připisuje si tak další zasloužené tři body, díky kterým si už v podstatě zajistil bundesligovou příslušnost i pro příští sezónu. Hosté naopak nenávratně směřují zpátky do druhé bundesligy.

Domácí vstoupili do utkání lépe, neuběhla ani minuta hry a Pliquett měl první výraznější práci, ale ze vzájemného souboje s Hofferem vyšel vítězně. O chvíli později musel před Bartelsem zasahovat na druhé straně Trapp. V šesté minutě rozehrával standardní situaci z nadějné pozice Tiffert, ale zamířit mezi tři tyče nedokázal. O deset minut později rozehrával další standardní situaci Hloušek, ale ten prozměnu trefil pouze zeď.

Ve 29. minutě vybuchl celý Betzenberg nadšením, po kombinaci Hlouška s Jessenem nacentroval druhý jmenovaný do pokutového území, kde Gunesch na opačné straně neuhlídal nabíhajícího Tifferta a ten překonal Pliquetta - 1:0. Po půlhodině se snažil odpovědět Lechner, ale z dálky mířil nepřesně. Dvě minuty před koncem první půle měl na noze vyrovnání Kruse, ale po Bartelsově přihrávce ztroskotal na skvělém Trappovi.

Po změně stran začalo St. Pauli aktivně, ale žádnou nadějnou akci nedokázalo dotáhnout do konce, a tak mohli znovu udeřit domácí. Na Tiffertovu standardní situaci si naběhl Rodnei, ale z obtížné pozice nedokázal trefit branku. V 68. minutě nacentroval do pokutového území Hloušek, na zadní tyči se přes Gunesche znovu prosadil Tiffert, ale Pliquett tentokrát předvedl výborný zákrok a balón za svá záda nepustil.

To už ale neplatilo o minutu později, rohový kop z pravé strany rozehrál Tiffert, na zadní tyči si na míč naběhl nikým nehlídaný Abel a nechytatelnou hlavičkou zvýšil na 2:0. Hostující kouč Stanislawski potom předvedl ve snaze o zvrácení výsledku hned dvojí střídání, ale žádný výraznější efekt to nepřineslo. Alespoň snížit mohli hosté devět minut před koncem, ale Ebbers nedokázal po kombinaci Bartelse s Krusem zamířit z malého vápna do sítě.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele