10. kolo
31.10.2010 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Borussia Dortmund 0:2

Týden se s týdnem sešel a na čele bundesligy se opět mění stráže. Šlágr ligy na hřišti dosavadního lídra s grácií zvládl Dortmund a po páté venkovní výhře je o bod před dnešním soupeřem, který doma zaváhal podruhé v řadě a zaslouženě prohrál 0:2.

V úvodu ale vykazoval mnohem více aktivity právě domácí tým a hrajíc v obrovském tempu se snažil dostat dortmundskou defenzivu do úzkých, ta se ale nedala. Hosté nepřipustili žádnou větší šanci a po čtvrthodině hry naopak sami začali zlobit. Obraně Mainzu nevyšel ofsajd systém, čehož k samostatnému úniku využil Barrios, jenže míč "píchl" jednak kolem Wetkla, tak i vedle branky.

Většině fanoušků na bruchwegském stadionu zatrnulo o chvilku později, kdy Wetklo nezvládl malou domů od Noveského, k jeho štěstí ale balon skončil v boční síti. Domácí brankář pak své zaváhání hned dvakrát napravil, když si poradil jak s pokusem Barriose, tak i tutovkou mladíčka Götzeho. Ofenziva Mainzu marně hledala rytmus a jedinou vážnější situací byla snad pouze hlavička Szalaie, která ale cíl nenašla.

Ve 26. minutě se Borussia konečně prosadila. Sahinův pas nedokázal odvrátit do bezpečí Bungert, míč si tak vzal do správy Götze a zkušeně do Wetklova protipohybu zakončil - 0:1. Pár minut nato se do balon opřel Schmelzer a Wetklo mohl být rád, že jeho pumelice šla doprostřed branky, další porci štěstí pak domácí měli po Sahinově rohu, kdy Subotić hlavičkou mířil do tyče.

Vzhledem k průběhu hry tak mohl být Mainz s jednogólovým mankem spokojen a po obrátce zahájil ofenzivu. Ta vyústila již ve 47. minutě v Subotićův faul na Szalaie v pokutovém území a kopala se penalta, tu ale Polanski neumístil příliš dobře a Weidenfeller udržel BVB o krok napřed. Matador v hostující svatyni byl v permanenci i o dvě minuty později, když Holtby oslovil Allaguiho, i s jeho zakončením si ale kapitán Dortmundu poradil.

Posléze se ovšem opět dostal na koně hostující celek. Nejprve napřáhl ke střele Kagawa a Wetklo musel předvést vynikající zákrok, aby míč vyškrábl na roh, v 67. minutě byl ale už i on bezmocný. Götze si to namířil z pravé strany do středu hřiště a na vápně prostrčil míč Barriosovi, který už si poradil v duchu velkých střelců a po kličce Wetklovi pověsil míč pod břevno - 0:2. Tím byl zápas prakticky rozhodnut a nic už s tím neudělal ani domácí žolík Schürrle, všechny body tak putují do Vestfálska.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

dortmund !!

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

X

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

neviete kedy by mal uz zacat hrat mohamed zidan?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele