14. kolo
27.11.2010 15:30 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

Bayern Mnichov - Eintracht Frankfurt 4:1

Bayern doma zaslouženě přehrál Frankfurt 4:1, díky konstelaci dalších dnešních výsledků poskočil už na pátou příčku a bude s napětím čekat, zda večer nezaváhá vedoucí Dortmund. Hosté v Mnichově s defenzivní taktikou neuspěli a podruhé v řadě inkasovali čtyři branky.

Jak bude toho střetnutí vypadat, muselo být jasné dlouho dopředu - Eintracht byl zatažený až běda a obhájce bundesligového titulu útočil. První varování vyslal Kroos, v deváté minutě se pak sice prosadil Gómez, jeho trefa ale nebyla po právu kvůli ofsajdu uznána. Na druhé straně ovšem frankfurtší najednou měli obrovskou šanci, když si po katastrofální chybě van Buytena poradil Gekas s Buttem, domácí ale zachránil na brankové čáře Breno.

Brazilský stoper Bayernu pak Gekase musel zneutralizovat ještě jednou ve vzduchu, jinak ale kontroloval hru domácí tým a vytouženého gólu se dočkal ve 29. minutě. Müller naservíroval míč Tymoščukovi, který využil příliš pasivního bránění ze strany Schweglera a střelou k pravé tyči otevřel skóre - 1:0. Z vedení se ale domácí radovali jen čtyři minuty, Gekas po centru Hellera sice nejprve trefil jen tyč, jenže dostal dost prostoru i k dorážce - 1:1.

Do poločasu už z tlaku domácích nic nevzešlo a totéž platilo i krátce po změně stran, kdy po skvělé přihrávce Schweinsteigera trefil Gómez jen tyčku. Destuktivní taktika hessenskému týmu vycházela až do 59. minuty, to Nikolov neudržel střelu Kroose a Müller si s dorážkou poradil bez potíží - 2:1. Za další dvě minuty bylo hotovo a opět po podobné situaci - tentokrát střílel Ribéry a z úhlu úspěšně dorážel Gómez - 3:1.

Tím bylo po zápase, Eintracht totiž na zvrat či alespoň zdramatizování jeho průběhu neměl sílu ani kvalitu. Za zmínku stojí už jen comeback domácího kapitána van Bommela, který nahradil lehce zraněného Schweinstegera, a samozřejmě poslední gól utkání. V 88. minutě se podruhé prosadil stále se zlepšující Tymoščuk a uzavřel tím na konečných 4:1.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0 Bayern!

Reagovat
smazaný uživatel

5:0 Bayern!

Reagovat
Tomtaf

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

to by byla parada alespon uhrat remizu

Reagovat
smazaný uživatel

3:1... Už musíme!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern 4 2 Frankfurt Gomez

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, ano, to je ono! ;) Jen tak dál... Bayern, des samma mia!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele