27. kolo
19.03.2011 18:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - 1. FSV Mainz 05 1:1

Dortmund si nechal v posledních minutách domácího utkání s Mainzem protéct vítězství mezi prsty a dovolil tak Leverkusenu, aby se na něj v případě zítřejší výhry se Schalke dotáhl na rozdíl sedmi bodů. Mainz si naopak zvýšil šance na konečné páté místo zaručující Evropskou ligu.

Již od začátku se v Signal-Iduna Parku hrálo utkání ve vysokém tempu a nasazení. Oba týmy vycházely z perfektních obran, leč více ze hry měla Borussia. Nicméně první šanci utkání si nárokovali hosté, když v šesté minutě Schürrle prověřil Weidenfellerovu bdělost z osmnácti metrů.

O dvě minuty později se mohli domácí radovat ještě více. Götze rozehrál volný kop, na ten si naskočil Mats Hummels a svými vlastními zády jej poslal na Wetkla. Tomu se nepodařilo ideálně míč vyrazit do strany, místo toho jej jen obloučkem poposunul za sebe, a když přišel Fathiho skluz až za brankovou čárou, mohla propuknout domácí oslava gólu.

Ještě veseleji mohlo včeličkám být po dvaceti minutách hry. Wetklo v pokutovém území poslal k zemi Barriose, vysloužil si svou čtvrtou žlutou kartu v sezóně a mnichovský sudí Felix Brych ukázal na značku pokutového kopu. Míč si postavil Nuri Sahin a potřetí v sezóně penaltu zahodil. Wetklův zákrok měl pro Dortmund ještě jednu tvrdou dohru a to tu, že si paraguayský útočník Barrios při pádu poranil žebra, kvůli čemuž v 32. minutě musel přepustit místo na hrací ploše Lewandowskému.

Obranné linie byly až do konce poločasu pozorné, Dortmund se bez svého primárního útočníka do moc akcí nedostal a tak se do kabin šlo za jeho jednobrankového náskoku.

Spíše než na jeho odstranění ale Mainz ve druhé půli začal pracovat na jeho udržení, neboť taktovku hry zcela jasně přenechal domácím. To se mu mohlo škaredě vymstít v 51. minutě, jenomže Blaszczykowski závaru nevyužil. V 58. minutě měl naopak obrovské štěstí Weindefeller, že se po vyražení Polanského rány nedokázal prosadit Allagui.

Jinak to byla hra pro milovníky taktiky. Tvůrci hry spíše nevynikali, a tak byla Hummelsova hlavička ze 68. minuty na dlouho jedinou. Dalších dvacet minut nemělo jediný výraznější moment a tak se na gól muselo čekat až do vyrovnání. Zatímco Neven Subotić se svíjel na trávníku s bolestmi, Mainz rozjel svou akci, Risse utekl po pravé straně, využil absence ležícího Srba a odcentroval na Petara Sliskoviće, jenž si míč zpracoval a z pěti metrů překonal bezmocného Weidenfellera.

Na konec utkání ještě vzplanuly vášně za nevhodnou oslavu vyrovnání hostujícího brankáře Wetkla a také za unfair chování Mainz. Na výsledku to ale nic nezměnilo a Borussia Dortmund se s Mainzem rozešla (ne)smírně.

Autor: Daniel Polách / kicker.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 Ojeeeee

Reagovat
smazaný uživatel

1:1...tak to je

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele