1. kolo
22.08.2010 17:30 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen 0:2

Dva slepené góly Barnetty a Augusta v prvním poločase rozhodly o výhře Leverkusenu v Signal-Iduna Parku.

Úvodní pomalejší část ukončil až v deváté minutě Kagawa, který využil zaváhání Hyypii a ke skórování mu chybělo jen lépe zvládnout zakončení. Leverkusenu odpověď trvala pouhé čtyři minuty a byla mnohem důslednější - Derdiyok na první pohled prováhal možnost k přihrávce Kiesslingovi do běhu, pak ale z dobrých pětadvaceti metrů napřáhl a za přispění Hummelsovi teče orazítkoval za Weidenfellerem pravou tyč dortmundské branky.

To vše bylo ale pouze předzvěstí události z 20. minuty. Leverkusen udržel míč v rohu, odtud jej vyvezl Arturo Vidal, předal jej Tranquillovi Barnettovi, švýcarský záložník se s ním natočil na branku a díky nedůslednému bránění hráčů ve žlutém překonal Weidenfellera.

Dortmundské včeličky ani zdaleka nebyli tak skvělé v bránění svého úlu jako v loňské sezoně. Renato Augusto si narazil s Erenem Derdiyokem, zamířil k brance a skvěle umístěnou střelou na zadní tyč nechal Weidenfellera podruhé v rozmezí dvou minut kapitulovat.

Borussii pravděpodobně nejvíce uškodilo, že gól padl ihned po špatném posouzení pomezního rozhodčího, který gól Kevina Grosskreutze neuznal pro neexistující ofsajd. Ani tak se ale Dortmund nevzdával, jenomže většina jeho příležitostí končila na Adlerovi, například jako ta Götzeho po půlhodině hry.

Fanoušci v Signal-Iduna Parku se mohli přesvědčit i o současné chuti Michala Kadlece do fotbalu. Český obránce povětšinu zápasu byl tam, kde měl být a dělal minimum chyb. Ve 37. minutě se navíc snažil rozpomenout na utkání se Simferopolem, ale jeho pokus ze třiceti metrů Romanu Weidenfellerovi moc potíží nenadělal.

Žlutí do druhé půle vstoupili s podobnou aktivitou jako do té první, akorát to bylo méně vidět. První příležitost měl totiž až v 56. minutě Sahin, jehož ránu z přímého kopu jen s těžkostmi vytlačil z prostoru tří tyčí Adler. Od té doby ale jako kdyby přestaly být střely na bránu vítány. Jedinou výjimkou byla 80. minuta, kdy se konečně ke střele Schmelzer, jenomže s jeho ránou neměl brankář porýnského celku sebemenších potíží.

Leverkusen nikam nespěchal, Dortmund se zase do ničeho nedostal a tak jedinou zajímavostí posledních minut byl debut Hanna Balitscha, jenž se ukázal jako vítězný - Leverkusen opět do podzimu skvěle odstartoval, Dortmund bude muset odstranit chyby v defenzivě.

Autor: Daniel Polách

Komentáře (3)

Přidat komentář
Losinho

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele