17. kolo
18.12.2010 15:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Schalke 04 - 1. FC Köln 3:0

Schalke potvrdilo rapidní vzestup formy, na závěr bundesligového podzimu zvítězilo nad Kölnem 3:0 a do jara půjde jen s pětibodovým mankem na poháry. Hosté, o jejichž dnešním osudu rozhodl hattrickem Raúl, jedou domů bez bodu navzdory velmi podařené první půli.

Domácí vstoupili do utkání ospale a pořádný budíček mohl přijít už ve druhé minutě, kdy se po rohu Clemense vyšrouboval do vzduchu na první tyči Lanig a jen tak tak hlavou minul. Hosté i nadále působili nebezpečněji, naproti tomu Schalke mělo územní převahu, využít k výraznějšímu tlaku jej ale nedokázalo a dlouho jedinou příležitost navíc Klugemu zblokoval Geromel.

Po dvaceti minutách se na druhé straně musel poprvé čertit Manuel Neuer, Clemensův centr totiž prapodivně zasáhl Metzelder a domácí brankář se musel natahovat ke vzdálenější tyči, aby míč vyrazil. Königsblauen se v průběhu poločasu zlepšovali, k vedoucí brance jim ale pomohla hostující hrubka. Schorch nezvládl rozehrávku a míč odevzdal Rakitćovi, který na malém vápně našel Raúla a ten hlavičkou zacílil přesně k tyči - 1:0.

Do přestávky se již nic podstatného neodehrálo, ve druhé půli ale Königsblauen zažehli motory a jejich hra najednou splňovala i ty nejpřísnější měřítka. V 50. minutě navíc přišel druhý gól, když Farfán z pravé strany nacentroval, míč se dostal na zadní tyč k Raúlovi a ten ho nekompromisně napálil do sítě - 2:0. Za pár minut španělský kanonýr málem slavil hattrick, po obrovském závaru v hostujícím malém vápně ale nebyl dostatečně důrazný a na čáře tak mohl odhlavičkovat míč do bezpečí Ehret.

Hosté již byli naprosto neškodní a nic na tom nezměnily ani dva pokusy aktivního Clemense, na nichž si ale pochutnal Neuer. Na druhé straně stále motali soupeřovi obránce Jurado a Farfán, po jejich vystřídání se na trávníku už ale nic moc nedělo. Až v závěru na jedné straně dostal míč do sítě Mohamad, branka ale nebyla kvůli ofsajdu uznána. Poslední slovo tak měli opět domácí a znovu fenomenální Raúl - ten si naběhl na standardku Edua a hlavou završil jak svůj druhý bundesligový hattrick, tak výhru Schalke 3:0.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

myslim že si vsadim Shalke ma formu tip 1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele