32. kolo
29.04.2011 20:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Werder Brémy - VfL Wolfsburg 0:1

Werder po osmi zápasech našel přemožitele a boj o záchranu se ho najednou znovu naplno týká. Z Weserstadionu si totiž po brance Riethera odvezl všechny body Wolfsburg, který se tak minimálně do sobotních partií dostal na čtrnácté místo a k záchraně má slušně nakročeno.

Úvodní fáze nabídla hru s otevřeným hledím a to z obou stran. Už ve čtvrté minutě se vlnila síť za domácím brankářem Wiesem, Mandžukić jí ale k vlastní smůle nastřelil pouze zvnějšku. Pět minut nato na opačné straně pálil Frings, který hrál svůj čtyřstý bundesligový zápas, Benaglio míč pouze vyrazil před sebe, potrestán za tuto mírnou nejistotu ale nebyl.

Domácí posléze převzali iniciativu a herně měli navrch, žádné šance si ale vypracovat nedokázali a ve 22. minutě naopak udeřilo na opačné straně hřiště. Madžukićův centr zblokoval Mertesacker jen k Cícerovi, jehož střelu dokázal Wiese zneškodnit, ale na dorážku Riethera z bezprostřední blízkosti ale neměl ani náhodou - 0:1. Na to brémští odpověď nalézt dlouho nedokázali a naopak mohli být rádi, když do poločasu odmítli pojistit hostující vedení po centrech Riethera Grafite s Mandžukićem.

Po změně stran byla k vidění podobná hra, kdy Werder byl opticky lepším týmem, do úzkých ale soupeřovu defenzivu ne a ne přivést. Výjimkou ovšem budiž 55. minuta, to Wesleyho centr odvrátil na poslední chvíli Riether před Arnautovićem, který vzápětí sice nabil dozadu Marinovi, s jeho pokusem ale neměl Benaglio sebemenší problém. Takřka z protiútoku mohl rozhodnout Grafite, před brémskou kasou ale minul míč o pověstný vlásek.

Zhruba dvacet minut před koncem již Brémy hru otevřely a nyní již bylo na co se dívat. Frings zahrával přímý kop a střídající Hasebe ho musel odvracet z brankové čáry, načež na druhé straně zcela volný Schäfer hlavičkoval zblízka vedle. Moc ho to ale mrzet nakonec nemuselo, ještě v téže minutě měl Werder poslední šanci utkání, kterou Pizarrovi zneškodnil Benaglio a Wolfsburg si v závěru již tříbodový zisk pohlídal.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

vysledek si netroufnu tipnout ale očekavam ofenzivni smršť

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele