19. kolo
28.01.2012 18:30 CET
1 : 4
(1:0)

Reportáž

Schalke znovu nadělovalo! Smutným hrdinou zůstává Köln

Kozli se ujali se Schalke brzkého vedení, hosté nakonec ovšem během druhé půle čtyřmi brankami zcela otočili skóre a připisují si na své konto další výhru. Königsblauen se tím pádem drží společně s Bayernem a BVB na špici, čímž jen dokazují, že se s nimi musí počítat.

Hráči Kölnu se do soupeře od samého začátku pustili bez zbytečné bázně, což je pro svěřence Stale Solbakkena ostatně na domácím hřišti pravidlem. Vydané úsilí přineslo ovoce hned záhy. Hostující defenziva nechala za vápnem Podolskimu trochu volného prostoru, čehož reprezentační kanonýr beze zbytku využil a parádní umístěnou dělovkou nedal Unnerstallovi šanci zasáhnout - 1:0. Kozli se po vedoucí brance zatáhli, avšak chytrou hrou si neustále drželi soupeře na distanc. To mohl střelou z dálky prolomit Draxler, pálil ovšem hodně nepřesně.

Jednu příležitost si nakonec ale hosté přece jen vytvořili. Volný přímý kop rozehrál Fuchs, Matip ale z krkolomné pozice nedokázal zamířit mezi tři tyče. Rakouský jezdec rozehrával zanedlouho i další standardku, tentokráte ovšem jeho pokus vychýlila mimo určený prostor zeď. Když už to vypadalo, že se do přestávky nic zajímavého nestane, tak mohl z ničeho nic udeřit opět Podolski, tentokráte však z vápna branku vysoko přestřelil.

Po změně stran se pokračovalo v poklidném duchu, vše ale změnila situace z 58. minuty. To ve vápně zahrál rukou Papadopoulos, ale píšťalka sudího Dreese zůstala němá! Hned dvě minuty nato poslal do pokutového území centr Fuchs, Marica si naběhl mezi stopery a svým premiérovým zásahem v dresu Schalke srovnal na 1:1.

Poté mohl hned dvakrát udeřit Köln. Zkoušel to nejprve Peszko, po něm i Podolski, ani jeden z nich se však nedokázal tvrdou střelou prosadit, respektive propálit skvělého Unnerstalla. Ke všemu ještě pro domácí přišel trest v podobě druhé branky v jejich síti. Tentokrát centroval Obasi, Huntelaar sice mířil hlavou do tyče, ale dobíhající Marica už si věděl rady - 1:2. Ani potom vše nekončilo. Draxler si narazil s Juradem a po souboji a McKennou se skácel k zemi - reakce sudího byla na rozdíl od předchozí akce výmluvná - penalta! Tu s přehledem sobě vlastním proměnil Huntelaar - 1:3. A na konečných 1:4 pak ještě upravil svým premiérovým bundesligovým gólem Höger.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

1-3 Podolski-Raul,Huntelaar,Draxler

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

10

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jo Marica dostal asi zpátky formu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele