7. kolo
24.09.2011 15:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Borussia Dortmund 1:2

Dortmund znovu i přes velkou převahu brzo inkasoval, po změně stran ale žlutočerní dokázali i díky Piszczekově rozhodující brance z poslední minuty utkání otočit, čímž tak dali zapomenout na týden starý propadák v AWD-Areně. Krize Mainzu se naopak i nadále prohlubuje.

Utkání bylo od samého úvodu takticky svázané, ani jeden celek nechtěl podlehnout tíhu okamžiku, a tak jsme si na první vážnější příležitost museli počkat až do desáté minuty. Od levé postranní čáry nacentroval do pokutového území Götze, k hlavičce se na malém vápně protlačil Lewandowski, ale trefil pouze prostor, kde číhal připravený Müller. O pár minutek později to stejným způsobem zkoušel i Subotić, ten ale pro změnu nedokázal zamířit mezi tři tyče.

Na domácí straně mohl odpovědět Risse, z obtížné pozice ovšem nedokázal zacílit přesně. Borussia měla mírnou převahu, pěknou kombinační akci mohl zakončit Kagawa, střelou z kroku ale na Müllera nevyzrál. Ve 33. minutě potom přišel pro svěřence Jürgena Kloppa šok. Piszczek místo odkopu do zámezí zbytečně riskoval, Nicolai Müller využil nedorozumění mezi stopery a z akrobatické pozice přesně k tyči zakončil - 1:0.

Žlutočerní tak museli spolknout další hořkou pilulku, neboť do té doby měli utkání zcela ve své režii. Neustálou hrozbou byl pro domácí zejména Götze, který po svém návratu do sestavy hru BVB výrazně oživil a rozhýbal. Byl to právě hostující štírek, kdo měl prsty v další akci, ale Gündogan nedokázal z velkého úhlu trefit prostor branky. Tři minuty před odchodem do kabin měl obrovskou šanci Lewandowski, v souboji s Müllerem ovšem bývalý střelec Lechu opět selhal.

Po obrátce pokračoval tlak Dortmundu. První šanci na srovnání skóre měl Perišić, ale Müller proti jeho střele skvěle zasáhl, následný pokus Gündogana byl nepřesný. Hostující hráči dělali, co mohli, ale jejich snaha povětšinou končila na bezchybném Müllerovi. Domácí brankář si poradil i s utěšenou střelou Kagawy, kterou dokázal parádním reflexem vyrazit. Další pokus vyslal Götze, ale ani on nedokázal na strážce domácí svatyně vyzrát.

V šedesáté čtvrté minutě už ale bylo přece jen vyrovnáno. Kagawa nacentroval do pokutového území, Lewandowski míč ještě posunul Perišičovi, který zachoval chladnou hlavu a přízemní ranou k levé tyči srovnal na 1:1. Vzápětí se celá situace opakovala, ovšem s tím rozdílem, že Lewandowski z otočky pálil přesně do místa, kde stál připravený Müller. S přicházejícím koncem utkání začaly oba týmy ve snaze o vstřelení rozhodující branky ještě zvyšovat své úsilí.

Téměř ihned po svém comebacku po zranění mohl rozhodnout Barrios, ale z obtížné pozice hlavičkoval nepřesně. Sedm minut před koncem pak přišla hned dvojitá stoprocentní příležitost domácích. Ale střídající Ujah nejprve ztroskotal na Hummelsovi, Ivanschitz zase pro změnu nedokázal z úhlu prostřelit Weidenfellera. A když už se zdálo, že utkání spěje k remíze, tak se po Götzeho standardce, kterou Müller vyrazil pouze před sebe opřel do balónu Piszczek a povedenou ranou zajistil Borussii nesmírně cenné vítězství - 1:2.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele