24. kolo
03.03.2012 18:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Dortmund přemohl Mainz a bodoval už po osmnácté v řadě

Zaváhání Bayernu budiž potrestáno - tak přesně tohle si mohou říkat v Dortmundu, který nakonec právem přemohl Mainz a upevňuje si tím své výsadní postavení na čele bundesligového pelotonu, kde má momentálně na Bavory už sedmibodový náskok. Zamíchat kartami však ještě může Borussia z Mönchengladbachu, kterou čeká utkání v Norimberku.

Borussia měla od prvních minut jednoznačně navrch, hrála aktivně, držela míč na svých kopačkách a tlačila se dopředu. Premiérové ohrožení branky měl na starost Bender, dalekonosným pokusem ale mířil nepřesně. O poznání nebezpečnější akce potom přišla od Kagawy, jenž chytře uvolnil Piszczeka, ten se šikovně prosadil přes Fathiho, následně už ale nedokázal balón usměrnit na vzdálenější tyč. Po pasu Piszczeka střílel Großkreutz, tomu se však postavil do cesty obětavý Bungert. Z ničeho nic poté mohlo udeřit na druhé straně. Caligiuri pěkně zakombinoval se Zidanem, prvně jmenovaný však akci zakončil střelou nad branku.

To se dost možná ukázalo jako klíčový moment! Hned záhy si totiž Kagawa ideálně zpracoval dlouhý pas, obhodil si Noveskiho, posunul balón na Kubu, a ten se z první opřel do míče, jenž nechytatelně zaplul do sítě - 1:0. Falcký celek se na odpověď nezmohl, naopak ještě do pauzy mohl dvakrát lovit míč z branky: obě příležitosti měl na starost Lewandowski, ani jednou však neměl správně seřízená mířidla.

Dortmund po změně stran opět zvýšil tlak, zřejmě měl na paměti první vzájemné utkání, kdy si o půli hýčkal těsné vedení, nakonec se ale musel spokojit s bodem. Během krátké chvíle tak mohl zvýšit na 2:0 Lewandowski, a po něm Kuba, ani jeden z nich však na Wetkla nevyzrál. Aktivní hra BVB přinášela jednu příležitost za druhou...dalekonosný lob Kagawy si však cestu mezi tři tyče nenašel, stejně poté dopadla i Schmelzerova rána, jež skončila na boční síti. Hostující kormidelník Thomas Tuchel už se na hru svých oveček evidentně nemohl koukat, a proto sáhl hned ke dvěma změnám: stáhl Polanskiho s Fathin, na jejichž místa poslal ofenzivně laděné Baumgartlingera a Szalaie.

To proti organizovaným žlutočerným dlouho neneslo kýžené ovoce, až přece jen v 74. minutě srovnal krok, po přistrčení od maďarského útočníka jak jinak, než pohotový Zidan, jenž se tak trefil proti svým nedávným spoluhráčům a zaznamenal tak branku už v pátém utkání po svém příchodu do Mainzu - 1:1.

Hostující radost ovšem neměla přílišného trvání, konkrétně pouhé tři minuty: střídající Perišić vrátil na Piszczeka, ten odcentroval do pokutového území, kde si na balón naběhl Kagawa a s naprostým přehledem zavěsil - 2:1. Závěrečné minuty už se z obou stran víceméně dohrávaly, FSV se sice ještě snažilo s utkáním něco udělat a odvézt si z Vestfálska alespoň bod, ale to se mu přes veškerou snahu už nepovedlo.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (11)

Přidat komentář
lampard11

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

X2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

mám špatný tušení že Dortmund nevyhraje tip 11

Reagovat
Devil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele