1. kolo
06.08.2011 15:30 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

FC Augsburg - SC Freiburg 2:2

Augsburgu se domácí bundesligový debut vydařil na jedničku. Svěřenci Jose Luhukaye sice s Freiburgem dvakrát prohrávali, ale zásluhou Mölderse dokázali vždy srovnat krok a zaslouženě si tak připisují premiérový bod v letošní sezóně.

První vzrušení přinesl ve druhé minutě po standardní situaci Baiera de Roeck, ale Baumann neměl s jeho zakončením problémy. Domácí důsledně bránili a nepouštěli tak SCF k dohledu Jentzschovy svatyně. Augsburg se i přes časté problémy v přechodové fázi tlačil do útoku, což se mu mohlo vyplatit ve dvacáté osmé minutě. Při odkopu chyboval Butscher, Mölders ač se nacházel zády k bráně, tak vypálil, ale mezi tři tyče zamířit nedokázal.

Freiburg se dlouhou dobu soustředil výhradně na obranu a do žádných větších akcí se nepouštěl. Jedinou šanci v prvním dějství si tak schoval až na čtyřicátou čtvrtou minutu a byl to domácí kapitán Möhrle, jenž oplatil hostům stejnou mincí, ale ani Makiadi nedokázal nabídnuté šance využít, a tak se odcházelo do kabin za nerozhodného stavu.

Po obrátce jakoby se na trávníku objevily dva zcela odlišné celky, takové rozdíly byly na hře obou týmů patrné. Ve čtyřicáté osmé minutě opět zachyboval Möhrle, ke smůle se k míči tentokrát dostal kanonýr Cissé a umístěnou střelou z hranice šestnáctky překonal Jentzsche - 0:1. Domácí ale na odpověď nepotřebovali ani pět minut, Bellinghausen nacentroval do vápna, kde nejvýše vyskočil Mölders a srovnal krok - 1:1.

Neuvěřitelná desetiminutovka pokračovala, v padesáté páté minutě centroval pro změnu Mujdža, v pokutovém území se nejlépe zorientoval Makiadi a hlavičkou poslal svůj tým znovu do vedení - 1:2. Vyrovnat mohl v sedmdesáté třetí minutě po standardní situaci Mölders, ale Baumann si s jeho pohotovou hlavičkou bravurně poradil. To už ale neplatilo devět minut před koncem, Gogia nacentroval do vápna, Barth neuhlídal Mölderse a bylo srovnáno na konečných 2:2.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

FC Augsburg jako nováček nezačal nejhůře, ale taky to mohlo být o chlup lepší. Záchranu v BL jim upřímně přeji!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele