2. kolo
13.08.2011 15:30 CET
5 : 1
(1:1)

Reportáž

Schalke 04 - 1. FC Köln 5:1

Tři Huntelaarovy trefy byly hlavním důvodem toho, že Schalke nepřipustilo podobně špatný start do sezóny jako před rokem, když doma otočilo skóre proti 1. FC Köln a nakonec vyhrálo vysoko 5:1. Hosté naopak mají nad čím přemýšlet, po dvou debaklech jsou přišpendleni na samém dnu bundesligové tabulky.

Ve Veltins Aréně se kvůli zácpám začalo s mírným zpožděním a po úvodním hvizdu byl vidět nezvykle klidný průběh hry. Hosté zalezli hluboko do defenzivy a v této taktice je utvrdil i vedoucí gól z dvanácté minuty, kdy Jajalo prostrčil míč na Peszka, ten předložil před prázdnou branku Podolskimu a rázem to bylo 0:1.

Königsblauen moc nevěděli, co mají proti dobře bránícím Kozlům hrát, a hlavička Huntelaara společně s Raúlovým nepovedeným zakončením příliš hostujícímu brankáři Rensingovi starosti nepřidělaly. Ve dvaačtyřicáté minutě ovšem hlavičkoval Papadopoulos a zblízka nastřelil ruku McKenny, za což sudí Winkmann nařídil velice přísnou penaltu. Huntelaar si následnou šanci nenechal ujít a do šaten se šlo za stavu 1:1.

Pokud první dějství příliš krásy a vzruchu nenabídlo, tak po obrátce už si fanoušci přišli na své. Z druhého poločasu neuběhly ani dvě minuty, když dostatek času i prostoru dostal na pravé straně Höger, jeho centr si na druhé tyči našel Huntelaar a jeho hlavička poslala Schalke do vedení 2:1. Za další minutu to byl znovu Höger, kdo stál na počátku akce, na jejíž konci přesně mířil zpoza vápna Holtby - 3:1.

Hosté se z tohoto dvojnásobného šoku nevzpamatovali a domácím již prakticky v ničem nestačili. Další branka na konto S04 byla jen otázkou času a ten nadešel v devětapadesáté minutě, kdy Morávek oslovil nastartovaného Raúla a ten předvedl svoji specialitu - překvapeného Rensinga překonal povedeným lobem a zvýšil na 4:1. Zbytek zápasu se už spíše jen dohrával, ještě jeden dárek ale dostali domácí a konkrétně Huntelaar. Nizozemský šutér dokončil šest minut před koncem do prázdné branky akci Jurada a uzavřel tím na konečných 5:1.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
cokl.d

1:0

Reagovat
celticz

3:1

Reagovat
naheCZ

jak hrál Morávek pokud se nepletu připsal si jednu asistenci, měl tam ještě nějaké další dobré momenty?

Reagovat
smazaný uživatel

Ten zkurvený plešoun z repre toho Morávka nepozve do repre a nepozve.... I když jim nepomůže ani svěcená voda... :-)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele