10. kolo
22.10.2011 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

TSG Hoffenheim - Borussia Mönchengladbach 1:0

Hoffenheimu se v posledních zápasech příliš nedařilo, a proto si chtěl dnes spravit náladu v domácím duelu proti Borussii Mönchengladbach. To se mu nakonec také povedlo. O výhru 1:0 se gólově postaral Vedad Ibišević.

Úvodní minuty utkání mnoho vzruchu nenabídly. Hosté se dostali sice hned dvakrát ke střele, ale Reus i Arango mířili vedle. Následně měl Hoffenheim mnohem častěji míč na svých kopačkách, dlouhou dobu toho ale nedokázal nikterak využít. Až v 18. minutě poprvé vážně zahrozil. Babel prchl po levé straně Jantschkemu, v šestnáctce se snažil přihrávkou najít lepé postavené spoluhráče, nakonec ale celou situaci vyřešil gólman ter Stegen.

Hned vzápětí dal o sobě vědět také kanonýr Vedad Ibišević, který ovšem nejprve nemířil přesně, o malou chvíli později jej naopak vychytal ter Stegen. V 36. minutě došlo ke konfrontaci těch dvou borců znovu. Tentokrát Ibišević výborně vyzrál nad hostující ofsajdovou pastí, jenže se střelou z úhlu neuspěl. Na druhé straně barikády zkoušel své štěstí krátce na to Arango, jeho pokus byl však sražen na roh. I proto se tedy šlo do kabin za nerozhodného stavu.

Po změně mohl jít Gladbach hned ve druhé minutě do vedení. Wendt poslal míč ke kopačkám Herrmanna, který se zjevil ve výborné šanci, recept na gólmana Haase ale nenašel. I nadále se však pokračovalo ve vysokém tempu a nebezpečně začal hrozit především Hoffenheim, který se pak v 56. minutě ujal vedení. K zakončení se po obrovské chybě obránců dostal opět Ibišević a v tomto případě byl již úspěšný.

Hosté se pochopitelně snažili na nepříznivý stav co nejrychleji odpovědět, nebylo jim však přáno. Vedení naopak mohl pojistit Roberto Firmino, jenže nemířil přesně. Závěr zápasu se už nesl v poklidném duchu. Mönchengladbach si nějaký tlak vypracovat nedokázal, a tak Hoffenheim příznivý stav utkání v poklidu kontroval. Dokonce mohl přidat i druhou branku, s výbornou střelou Sigurdssona z přímého kopu si ale ter Stegen poradil.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele