16. kolo
11.12.2011 17:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Bayern v Mercedes-Benz Areně tradičně nezaváhal, odváží si těsnou výhru

Stuttgart se i v početním oslabení dlouho držel, nakonec ovšem na mnichovský celek nestačil. Lví podíl na tom má jako je už ve vzájemných zápasech tradicí bývalý střelec VfB Mario Gómez, který byl opět k neudržení. Bavoři tak mají díky zaváhání největších konkurentů na čele tabulky již tříbodový náskok.

Úvod zápasu nabídl pořádně žhavou podívanou. Bayern zavzpomínal na poslední povedená utkání v Mercedes-Benz Areně a i tentokrát se mohl hned záhy ujmout vedení. Byl to Gómez, pro kterého připravil skvělou příležitost Robben, hlavní ofenzivní zbraň Bavorů však ještě nemířila do černého. A hned vzápětí navíc Švábi z premiérové útočné akce udeřili. Molinaro potáhl balón do pokutového území, předal Harnikovi, ten ještě posunul do nohy Gentnerovi, jenž povedenou ranou jen potvrdil střeleckou formu z posledních utkání - 1:0.

Stuttgartská radost ale neměla dlouhého trvání. Ve třinácté minutě poslal do vápna nadýchaný bochánek Rafinha, míč poté s pomocí teče doputoval až ke Gómezovi, jenž se už pro tuto chvíli nemýlil - 1:1. Bývalý střelec VfB tak svůj mateřský celek opět nešetřil. Mnichované začali tlačit na pilu, k čemuž jim výrazně pomohl i nesmyslný zákrok Molinara na Robbena, po kterém sudí Gräfe nemohl opomenout žluté napomenutí, pro italského beka však šlo již o druhé varování, a tak musel hřiště předčasně opustit.

Ještě o chviličku předtím mohl utkání otočit Müller, jeho ránu si však Ulreich vychutnal, za což se mu pochopitelně dostalo zaslouženého potlesku. Hosté dávali výhodu jednoho hráče v poli znát hodně vehementně, dlouho se jim ale nedařilo ohrozit Ulreichovu svatyni. Nejblíže k úspěchu měla střela Gebharta, ani jeho dalekonosný pokus se ovšem mezi tři tyče nevešel.

I po obrátce byl k vidění stejný obraz hry. Stuttgart se stáhl před vlastní branku a nedával svěřencům Juppa Heynckese ani o milimetr prostoru navíc. Bavorský celek si ovšem i tak poradil, prolomit hustý obranný val měly střely z dálky. Jako první se této úlohy ujal opět Müller, ani reparát mu však nevyšel podle představ. I přesto se Bayern nakonec kýžené druhé branky dočkal. Kroos si všiml nabíhajícího Lahma, ten ještě šikovně vrátil pod sebe a na Gómeze už potom čekal snadný úkol - 1:2.

Poté už Bavoři utkání definitivně kontrolovali, navíc hned několikrát mohli přidat pojišťující třetí gól. I o to se nejvíce snažil Gómez, ani jemu už ale přáno nebylo, jubilejní třetí hattrick v sezóně si tak zatím minimálně do příštího kola nezapíše. Naopak mohlo být z ničeho nic srovnáno, střídající Cacau ovšem neuspěl, jeho tým si tím pádem připisuje další domácí porážku.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 Robben, 2 x Gomez BAYERN

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 ale nevím...

Reagovat
smazaný uživatel

víš

Reagovat
Raul07

Reagovat
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 - Cacau - Ribéry, Robben, Goméz.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele