33. kolo
28.04.2012 15:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Werder Brémy 3:1

Čekání Brém na ligové vítězství se po dnešku prodloužilo už na osm zápasu. Svěřenci kouče Schaafa totiž duel na půdě Wolfsburgu nezvládli a na své konto si připsali další porážku, tentokrát v poměru 1:3.

Domácí fotbalisté vstoupili do zápasu hodně zostra a už po pár sekundách mohli jít do vedení. Mandžukić výborně zachytil nepřesnou přihrávku Schmitze, potáhl si míč a vystřelil; gól ovšem nedal, jelikož výbornou práci odvedl Tim Wiese. Zanedlouho se musel činit také Diego Benaglio, který zlikvidoval nejprve Pizarrovu střelu z úhlu, hned vzápětí se zaskvěl při stoprocentní tutovce Rosenberga.

Werder i nadále hýřil aktivitou a snažil se hrozit ze všech možných pozic, jeho střelecké pokusy ale většinou postrádaly přesnost. Své by o tom mohl vyprávět například Markus Rosenberg, který se v 33. minutě ocitl ve velké šanci, jenže svou střelu poslal zhruba půl metru vedle vzdálenější tyčky.

Wolfsburg byl v prvním poločase směrem dopředu hodně nevýrazný, přesto se nakonec ujal vedení jako první. Po přihrávce Helmese se zpoza vápna opřel do míče Hasan Salihamdžić a propálil vše, co mu stálo v cestě. Hosté se ale nevzdali a ještě před přestávkou vyrovnali. Po centru z přímého kopu našel Trybull hlavou úplně volného Rosenberga, který bez problémů usměrnil míč do sítě.

Brzy po změně mohl jít Wolfsburg znovu do vedení, jenže Salihamidžićovu přihrávku na Helmese, který by zakončoval do zcela odkryté brány, na poslední chvíli odkopl do bezpečí stoper Naldo. Během šedesáté minuty se pak o vstřelení branky ucházel Mario Mandžukić, ale jeho hlavička skončila vedle tyčky.

Za svou aktivitu byli nakonec Vlci odměněni až v 67. minutě, kdy Patrick Helmes dostal vynikající přihrávku ze středu hřiště a přesně umístěnou střelou překonal Wieseho. Brémy mohly opět okamžitě vyrovnat, jenže Rosenberga výborně vychytal Benaglio. Wolfsburg se ve zbytku utkání snažil své vedení navýšit, nakonec se mu to ale povedlo až dvě minuty před koncem: z hranice šestnáctky se prosadil Helmes a stanovil tak konečné skóre na 3:1.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Proste to bude tazky zapas proste tip x : Sio,Mandzukic, Pizarro, R. Rosenberg - aka protahni pindoura

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele