16. kolo
10.12.2011 15:30 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Werder Brémy - VfL Wolfsburg 4:1

Wolfsburg ani potřetí za sebou nezvítězil a odjel z Brém se čtyřmi góly ve své síti. Naopak Werder odčinil zcela opačným výsledkem poslední prohru v Allianz Areně.

Z herního pohledu se první půle zcela jasně odvíjela ve prospěch Werderu. A to i z pohledu výsledkového. V osmnácté minutě ve středu pole udeřil Chris rukou do břicha Bargfredeho a sudí Kircher nařídil volný kop. K němu se postavil levý bek Schmitz, v šestnáctce našel úplně volného Pizarra, jehož hlavičku zády k brance vyrazil před sebe Benaglio na volného Sokratise Papastathopoulose, proti jehož dorážce neměl švýcarský brankář sebemenších nároků.

Vlci mohli vyrovnat jen dvě minuty po inkasované brance, míč z rohového kopu poskakoval nebezpečně blízko Wieseho brankové čáře, nicméně nikdo z hráčů hostujícího celku jej do branky dotlačit nedokázal. I když Werder svého soupeře ve hře opticky o třídu převyšoval, větší příležitosti si i díky jeho velikému počtu ofsajdu vypracovával Wolfsburg. Jednou z nich byla situace ze 37. minuty, kdy Salihamidžić narazil Dejagahovi, ten ale tváří v tvář Wiesemu prováhal ideální možnost ke střelbě a vybojoval tak roh.

Werder se snažil odpovědět ve 39. minutě, kdy na Benagliovu branku postupovali společně sami Trinks s Rosenbergem, přičemž prvně psaný dostal míč na malé vápno, kde, ač byl sám, zpanikařil a branku trestuhodně přestřelil. Domácí fanoušci, jichž se sešlo něco málo přes 39 tisíc však nemuseli smutnit, neboť jejich oblíbencům se ještě do konce první půle podařilo vedení zvýšit. Schmitz své autové vhazování poslal na koncovou čáru, Ignjovski jej předal Claudiu Pizarrovi, jenž obešel vše, co mu stále v cestě a podruhé překonal Benaglia.

Felix Magath do druhé půle provedl hned dvě střídání a na hře jeho týmu to bylo v úvodu druhé pětačtyřicetiminutovky znát. Skóroval však opět Werder. Fritz do křídla poslal míč na Markuse Rosenberga, tomu cestu ve snaze faulovat jej uvolnil padající Schäfer a domácí útočník zasadil třetí ránu do vazů hostí.

Další šanci měl na svědomí sám domácí kapitán Fritz, po hodině hry se však po třicetimetrovém sprintu nechal doběhnout a zakončil vedle. Za hosty se snažil odpovědět Dejagah, který těsně minul pravou tyč. Smůlu v tomto ohledu měl za chvíli i Rosenberg, ten ale tyč trefil doopravdy.

To už však na hřišti byl i třetí dnešní útočník Werderu Marko Arnautović. Rakouský hrot se odměny dočkal v 71. minutě, kdy využil skvělé práce Pizarra a definitivně rozhodl utkání. Wolfsburg však zbraně nesložil a snažil se vstřelit alespoň čestný gól. Velmi blízko tomu byl Dejagah, po akci debutanta Poltera ale přestřelil. Dvě minuty nato zase z malého vápna po vzoru spoluhráče Trinkse netrefil branku Arnautović.

Dolnosasové se branky přece jen dočkali, pět minut před koncem snížil dalekonosnou střelou k tyči Marcel Schäfer. To však bylo málo a Werder tak poměrně velkým rozdílem zvítězil.

Autor: Daniel Polách

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Neprohra domácích tip 10

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele