2. kolo
02.09.2012 17:30 CET
6 : 1
(3:1)

Reportáž

Černý den pro VfB – jeho konfrontace s Bayernem skončila katastrofou

V jihoněmeckém šlágru uštědřil domácí FC Bayern stuttgartskému VfB nemilosrdnou porážku. Bavoři přitom potřebovávali probuzení v podobě inkasované branky, pak však Thomas Müller odstartoval nevídané galapředstavení. Za jednapadesát minut byl nad hosty vznesen definitivní ortel - porážka 1:6 a poslední místo v ligové tabulce po dvou soutěžních kolech. Naopak Mnichované se mohou pyšnit skvělým skórem 9:1.

Přitom by po úvodních minutách zápasu jen málokdo hádal, že by domácí borci měli dát Švábům lekci. Byli to totiž hosté, kdo působil o něco jistějším dojmem a Harnik již ve 4. minutě překvapil ospalou bavorskou defenzívu trefením brankové konstrukce. Na toto varování Heynckesovi svěřenci zareagovali zintenzivněným pressingem a jistější kontrolou balonu. Několikrát měli fotbalisté FCB na svých kopačkách vedoucí branku, nejblíže jí byl po své krásné ráně zpoza šestnáctky Luiz Gustavo. Nakonec to však byli hosté, kdo otevřel bohatý gólový účet utkání: Boka zahrál svůj přímý kop z levé strany na vzdálenější tyč, kde si na svou příležitost počkal nebezpečný Harnik. Rakušan svým krásným volleyem Neuera přehodil - 0:1.

Po obdržené brance zařadili Bavoři vyšší rychlostní stupeň a hned to bylo znát. Po Mandžukičově přihrávce vypálil z první zpoza vápna Müller, Ulreich stihl vyrazit míč jen před sebe. Hostující obrana svému brankáři nepomohla a jen sledovala, jak si Müller doběhl pro dorážku do pravého rohu, a bylo srovnáno. K této brance přibalili Mnichované "prémii" v podobě bleskového druhého gólu. O ten se postaral svou ranou z osmnácti metrů Kroos. A jako by se domácím najednou zachtělo navzájem se trumfovat ve výstavních gólech - na rozdíl dvou branek zvýšil po nádherné dalekonosné ráně Luiz Gustavo. Brazilec ze 30 metrů vyslal pro Ulreicha nechytatelnou střelu, která se ještě otřela o pravou tyčku.

Těsně před ochodem do kabin pak ještě mohli stuttgartští poděkovat svému brankáři, že poločasový rozdíl ve skóre nebyl třígólový, když strážce tolik stékané hostující svatyně zlikvidoval Müllerovu šanci. Co se však domácím nepodařilo před poločasovým hvizdem, zdárně vylepšili v šokujícím úvodu půle druhé. Trenér Labbadia zřejmě vše vsadil na ofenzivní kartu. Risk se však nezdařil - Švábům totiž definitivně odešla obrana. Hned po dvou minutách poslal Ribéry balon na Müllera, německý reprezentant nejprve na Ulreichovi ztroskotal, odražený míč si však našel dobře stojícího Mandžukiče. Chorvat zvýšil na 4:1.

49. minuta: další útok - další gól. Po rohovém kopu VfB poslal pohotový Ribéry balon na Mandžukiče. Na rozdíl od předešlého gólu se role vyměnily: Mandžukičův pokus nejprve zastaven Ulreichem, aby Müller následně uklidil do prázdné brány. Za další dvě minuty byla jatka dokonána: Svého gólového zásahu se dočkal i Bastian Schweinsteiger, jenž si doposud plnil povinnosti ve středu zálohy. "Basti" svou hlavičkou rozvlnil síť a půltucet byl na světě.

Bouřící Allianz-Aréna praskala ve švech, ale dalších gólů se domácí fanoušci nedočkali. Sytý Bayern měl dost a ochromení hosté vzývali konečný hvizd. O asi největší vzrušení se v posledních minutách postaral hostující Ibiševič: Bosenský reprezentant si asi nedá za rámeček svůj hrubý a především hloupý útok na Boatenga, za který po zásluze spatřil červenou kartu. To za situace, kdy bylo dávno rozhodnuto. Ibiševič tak bude v následujícím utkání svému týmu zbytečně chybět.

Autor: Jan Mátl

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

i kdyz mam Suttgart rad, tak tady je to pro ne no chance zapas... 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 - 2x Mandžukič, 1x Ribéry

Reagovat
Veselac

tady prostě musí bejt jednička tip 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

:) Tu by som asi len dodal že najväčší vzruch prismiesol svojim striedaním Javi Martibez

Reagovat
smazaný uživatel

* Martinez

Reagovat
smazaný uživatel

Koncert Bayernu Jsme ještě silnější!!! My jsme BAYERN

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele