30. kolo
20.04.2013 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Borussen porazili Mainz a mohou se připravovat na Bílý balet

Žlutočerná ekipa potvrdila proti Mainzu dobrou bilanci z posledních vzájemných zápasů a po jednoznačném průběhu si na své konto zapisuje další tři body, celkově už pak opanovala pátý ligový zápas za sebou!

Ani přes blížící se semifinálový duel Ligy mistrů s madridským Realem neudělal Jürgen Klopp žádné překvapivé změny a na rozdíl od minulého utkání na hřišti Greutheru vyslal proti svému bývalému chlebodárci nejsilnější možnou sestavu. Ta se mu odměnila hned záhy: Hummels vyslal dlouhý pas na rozběhnutého Götzeho, Wetklo při vyběhnutí ztratil přehled o balónu a Reus pohodlně zavěsil - 1:0!

Tou dobou ještě neuběhla ani minuta hry a mohanský tým byl logicky takovýmto úvodem hluboce zaskočen - Borussia rázem držela na své straně všechny trumfy. Střelec otevírací branky byl po kratší pauze očividně při chuti a po spolupráci s Blaszczykowskim vyslal na strážce hostující branky utaženou dělovku, ovšem tentokráte bez úspěchu! FSV bylo směrem do ofenzivy naprosto nulové, čehož využil Subotić, jenž se překvapivě vysunul až do vápna, Wetkla se mu však tak jako tak překonat nepodařilo! Ze standardky to pro změnu neúspěšně zkoušel Reus.

Druhá strana premiérově zahrozila až po dvaceti minutách, kdy Risse našel přesným pasem Rukavytsyu, ten ale nadějnou možnost promeškal a nakonec z ojedinělé akce nic nebezpečného nevzešlo. Žlutočerní procházeli defenzivním uskupením Mainzu jako nůž máslem a chvílemi si dělali na soupeřově polovině, co se jim zrovna zachtělo - Lewandowski ovšem vymezený prostor nenašel.

Uzdravený Nikita Rukavytsya prakticky jako jediný zaměstnával obranu BVB, jeho další nabídku však Parkek přes veškerou snahu ani stihnout nemohl. Borussen naproti tomu zase jednou udivovali až neuvěřitelnou lehkostí, kdy měl na kopačce další tutovku Subotić, avšak druhý pokus srbského reprezentanta zamířil jen do jednoho z nachystaných obránců. Zbytek první půle už se jen dohrával...

Začátek druhého dějství přinesl nebezpečnou ránu Zimlinga, která ale mířila nad branku a užuž to vypadalo na hostující vzepětí, něco takového se však nekonalo. Hned dvakrát odpovídal Schmelzer, ovšem ani jedním pokusem prostor ohraničený třemi tyčemi nenašel! Doslova nezastavitelným dojmem působil Reus, jemuž další možnost překazil včasným čtením hry Wetklo a po parádní Sahinově nabídce dortmundský odchovanec trestuhodně vysoko přestřelil!

Postupem času tempo hry, stejně jako během prvních čtyřiceti pěti minut, konstantně upadalo a samotný zápas drželo nad vodou jen těsné vedení Dortmundu, které stále dávalo FSV alespoň teoretickou naději na bodový zisk. Toho se chtěl držet střídající Szalai, jeho přízemní střele ale trocha přesnosti scházela! O poznání více vzruchu přinesla po rohu Hummelsova hlavička, Svensson však byl na místě a u pravé tyče podržel akcie svého celku! Tři minuty před koncem řádné hrací doby ale byla kýžená pojistka na světě: Leitner prostrčil mičudu na Piszceka, jehož centr dopravil Lewandowski neomylně na místo určení - 2:0.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0 BVB !!!

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele