3. kolo
15.09.2012 15:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Dortmund přehrál Bayer a vyrovnal s ním dlouhodobou bilanci!

Nejlepším možným způsobem se BVB podařilo odpovědět na nepříliš vydařený úvod sezóny, třemi body proti Leverkusenu se navíc Borussia dočkala srovnání vzájemné bilance. Aktivní postoj tak proti žlutočerným zaujímají už jen čtyři týmy...

Domácí kormidelník udělal oproti nevydařenému utkání na EasyCredit Stadionu hned dvě změny v základní sestavě: Marca Reuse (zřejmě doplatil na menší zranění z reprezentačního utkání s Rakouskem) a Ivana Perišiče nahradili Mario Götze s Kevinem Großkreutzem - Borussen se tak vrátili k často využívané sestavě z loňské sezóny. Bayer místo zraněného Rolfese premiérově využil Hegelera.

Vážený host v podobě německé kancléřky Angely Merkelové viděl drtivý nástup Borussie, jež hned od první minuty diktovala tempo hry. Bayer zůstal doslova přišpendlený před vlastním pokutovým územím a ze všech si se snažil odolávat dortmundskému kolotoči: Gündogan již ve třetí minutě rozdal do strany na Schmelzera, ten však z úhlu na Lena nevyzrál. Vzápětí se po pěkné kombinační akci Götzeho s Lewandowskim ocitl na penaltovém puntíku neobsazený Blaszczikowski, brenku však nepochopitelně přestřelil, stejně by ale byl polskému křídelníkovi pískán ofsajd.

Nikoho tak asi po deseti minutách nepřekvapila statistika držení míče, jež domácí měli pod svoji správou více než osmdesát procent (!!!) hracího času. Zahrozili také hosté, konkrétně Hegeler našel v pokutovém území Kießlinga, ten se dobře otočil, ale následně narazil na blok Hummelse. Hrálo se ve vysokém tempu. Patnáctá minuta připomněla situaci ze třetí minuty, Schmelzerova dělovka však tentokrát branku nenašla.

Do vedení mohla jít nakonec z ničeho nic Werkself: Kießling odcentroval do vápna na nabíhajícího Castra, tomu však zakončení nesedlo podle představ a na Weidenfellera nevyzrál. Nadále ovšem kralovalo BVB, Götze si narazil s Kubou, ale hostujícího brankáře nepřekonal. Schwarzgelb se přece jen dočkali ve 29. minutě: Schmelzer našel od rohového praporku na zadní tyči hlavu Hummelse, ne jhož následnou hlavičku Leno zasáhnout nemohl - 1:0. Nevyhnutelné se stalo skutečností šest minut před odchodem do kabin, kdy Piszczek parádním pasem oslovil Kubu, jenž už měl před sebou jednoduchý úkol - 2:0.

Farmaceutické mužstvo potřebovalo do druhé poloviny něco změnit, aby ještě mohlo uchovat naději na zvrat v ději, a tak se místo Michala Kadlece představil na trávníku výrazně ofenzivněji laděný Karim Bellarabi. Ten ihned začal výrazně častěji větrat dortmundské obranné šiky, byl to však pro změnu Hegeler, kdo prověřil Weidenfellera, ten ale stejně jako při následném zakončení Castra mohl zůstat klidný.

Po hodině hry mohlo být definitivně jasno: Schmelzer rozehrával další rohový kop, kulatý nesmysl tentokrát posadil na hlavu Subotiče, ten však hlavičkoval pouze do místa, kde stál připravený brankář Bayeru! Přestože hosté dělali možné i nemožné, dneska jim prostě přáno nebylo. Kuba a Piszczek sice ještě neuspěli, střídající Reus však v 78. minutě rozehrál standardku na hlavu Lewandowskiho, jenž dílo zkázy dokonal - 3:0.

Závěrečná desetiminutovka už se dohrávala v poklidném tempu, ale přesto zejména v dortmundské režii. Alespoň čestný úspěch ale mohl zaznamenat Bayer, když po spolupráci střídajících hráčů Bellarabi našel Augusta, ten však branku vysoko přestřelil. Na druhé straně opět ukázal skvělou kopací techniku Schmelzer, když z rohu našel na zadní tyči Perišiče, jeho snaha však narazila na břevno.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
PePiG7

2-1 Gotze,Reus-Castro

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1 (Lewa , Reus , Lewa , Subotič , - Kadlec)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele