30. kolo
19.04.2013 20:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Gladbach udržel nad FCA těsné vedení a přiblížil se pohárům

Velmi důležité klání zvládla Borussia Mönchengladbach, která potvrdila skvělou formu na domácí půdě a nejtěsnějším možným rozdílem udolala Augsburg. Hostující družina zůstává na barážové příčce.

Lucien Favre dostál svým slovům a po porážce na hřišti Stuttgartu udělal rovnou čtyři změny, přičemž pouze Nordtveita vyřadilo zranění (zlomený nos), lavička se pak stala dočasným domovem pro Wendta, Cigerciho a de Jonga. Uvolněná místa zaujali ne tolik využívaní Daems, Xhaka, Mlapa a Hanke. Celek z města proslulého loutkovým divadlem místo distancovaného Klavana vsadil na Vogta.

Utkání se rozjíždělo hodně pozvolna a první dvacetiminutovka moc fotbalově pohledných akcí nenabídla, Hříbata se sice snažila diktovat tempo hry, ovšem jejich snaha končila na dobře zformované defenzivě FCA. Nejvíce tak domácím příznivcům zatrnulo při podklouznutí ter Stegena, který musel být následně ošetřován, ale po chvilkové indispozici se přece jen vrátil do branky.

Nevýrazné utkání vzalo rázem za své ve 26. minutě: Mlapa se těsně před pokutovým územím natlačil před Vogta, ten ho ve vymezeném prostoru zastavil jenom za cenu nedovoleného zákroku a sudí Drees neměl na výběr - penalta - bývalý hráč Bochumi potom nekompromisně obdržel červenou kartu a musel předčasně ze hřiště! Kapitán Daems následně udržel nervy na uzdě a do protipohybu Manningera otevřel skóre - 1:0. Reagovat mohl za okamžik Mölders, tomu se ovšem střela z úhlu dvakrát nepovedla. Další velkou možnost měl po Hankeho pasu Mlapa, avšak zamířil pouze do tyčky!

Zbytek prvního dějství už se odehrával výhradně pod taktovkou Borussie, která bezpečně držela kulatý nesmysl na svých kopačkách a kombinovala daleko od vlastní branky. Pojistku mohl přidat Herrmann a hlavičkující Brouwers, ani jeden z nich však prostor tří tyčí nenašel.

Stejný obraz hry byl servírován i po obrátce. Velké množství černé práce tradičně pro své spoluhráče odpracoval Mike Hanke, který si očividně po delší pauze užíval plnohodnotný start před domácím publikem. Právě bývalý německý reprezentant po hodině hry těsně za pokutovým územím vystřelil, jeho dělovka se však do ohraničeného prostoru nevešla! Ze standardky hlavičkoval Domínguez nad branku.

Nedůrazně odvrácený centr mohl potrestat Hanke, tentokráte prokázal daleko lépe seřízená mířidla, ovšem přesto zacílil pouze do vzdálenější tyčky hostující branky! Hned nato Xhakův nadýchaný centr oslovil čerstvě příchozího Hrgotu, ten však z ideální střelecké pozice hlavičkoval nepochopitelně nad břevno! Druhý jmenovaný byl po svém příchodu hodně cítit, Hanke ovšem jeho nabídku nezužitkoval a hned tři střelecké pokusy dokázal promrhat Xhaka, který sice na závěr mířil mezi tři tyče, avšak pro změnu jen do nachystaného Manningera. Trestat mohl střídající Musona, pohotový ter Stegen ale svoji ekipu zachránil od pohromy!

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele