1. kolo
25.08.2012 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Arangova levačka zajistila Borussii výhru nad Hoffenheimem

Hříbata za sebou mají vítězný vstup do nové sezóny a rozhodující měrou se na něm podepsal venezuelský reprezentant Juan Arango, jenž nejprve posadil balón na hlavu Hankemu, aby pak následně už za stavu 1:1 sám ze standardky rozhodl.

Svěřenci Luciena Favreho se chtěli dobrým výkonem omluvit fanouškům za pohárový výprask od Dynama Kyjev a od úvodní minuty tak pevně drželi kormidlo hry ve svých rukou. Naproti tomu hosté ani trochu neprotestovali a vyjma precizní obranné práce se spokojili s občasnou návštěvou útočné poloviny. Úvodní střelu mezi tři tyče jsme tak viděli až po čtvrthodině hry, avšak ter Stegen musel Firminovi spíše poděkovat.

Vyloženě destruktivní taktika koncernového celku s sebou přinášela určitá rizika, což se ostatně zanedlouho potvrdilo. Když to nešlo kombinačně, musela přijít na pomoc vytříbená kopací technika Juana Aranga, jehož volný přímý kop si v pokutovém území našel hlavu Hankeho, a ten přes stínujícího Becka poslal kulatý nesmysl nekompromisně do sítě - 1:0. Firminova odpověď následně postrádala veškeré klíčové atributy.

Po obrátce se obraz hry přeci jen pozměnil a TSG najednou působilo agresivnějším a přímočařejším dojmem, tím se zároveň Borussii otevřelo více prostoru, ovšem chyby ani z jedné strany tím rozhodně nevymizely. To však nemuselo být zásadně na škodu, jak ukázal Vukčević, jeho táhlá rána se sice do prostoru branky nevešla, ter Stegen ovšem i tak celou situaci kontroloval. To už však neplatilo v 66. minutě: Vukčević tentokráte našel v pokutovém území Derdiyoka, toho ještě dokázal skvělým reflexem domácí strážce svatyně vychytat, kulatina se však odrazila k Firminovi, jenž už měl před sebou snadný úkol - 2:1.

Hra začínala konečně nabírat na obrátkách. Střídající Herrmann se po rozhodčích dožadoval odpískání ruky Delpierra, ale nepochodil. To mu ovšem nemuselo ani příliš vadit - Mönchengladbach opětovně získával převahu - Nordtveitova rána však na Wieseho nestačila! Sedmdesátá devátá minuta potom ale přinesla další standardku, tu si vzal pochopitelně na starost Arango a přesně umístěnou střelou k levé tyči zavěsil - 2:1.

Markus Babbel reagoval dvojitým střídáním, kdy na trávník poslal čerstvou sílu v podobě Salihoviče a Schipplocka, ovšem ani to vytouženou změnu nepřineslo. Bosenský reprezentant sice osvědčil svoji výstavní disciplínu a z velké dálky napřáhl, ovšem ter Stegenovi moc problémů nepřidělal. Naopak na druhé straně se čerstvý de Camargo užuž radoval z branky, za překonaného Wieseho ale zaskočil Compper.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Gladbach začne sezonu vyhrou 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Po debaklu v Berlíně to sice vidim na výhru Gladbachu, ale ne o moc, bude to těsný, Hoffee to na Gladbach docela umí, rozhodne forma.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
veikko

Ring (je to Fin a ne Němec, takže opravit)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele