28. kolo
06.04.2013 15:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Bayern Mnichov se po třech letech vrátil na bundesligový trůn

Díky krásnému gólu Schweinsteigera vyválčil Bayern Mnichov tři mistrovské body na půdě velmi dobře si počínajícího Eintrachtu Frankfurt a zajistil si kulatou Meisterschele tak jako nikdo jiný před ním. Až na závěrečné minuty měly hosté vše pevně pod kontrolou. Když Neuer zlikvidoval tutovku Lakiče, začali na Waldstadionu mnozí tušit, že se FCB po třech letech vrátí na německý fotbalový trůn.

Očekávalo se, že trenér FCB Heynckes řádně zamíchá se sestavou, avšak nakonec se mnoho změn nekonalo a ze stabilních opor chyběli jen Ribéry s Mandžukičem. Jakoby Mnichované neponechávali nic náhodě a chtěli stát se již v 28. kole nejrychlejším mistrem bundesligové historie. Na straně domácího výběru pak chyběla jména zraněných Schweglera a Meiera, kteří byli nahrazeni Russem a Lanigem, jenž si však z výkonnostních důvodů dlouho nezahrál.

Hosté se do Orlů pustili s vervou a zle zatápěli zejména po "Robbenově" pravé straně. Prvním, kdo o sobě dal vážněji vědět, byl švýcarský reprezentant Shaqiri, jenž svou přízemní ránou zpoza vápna orazítkoval pravou tyč Nikolovovy svatyně. V 26. minutě trefil Russ ve svém vápně nohy Müllera a následoval Alabův pokutový kop. Makedonský gólman Eintrachtu si při něm vybral správnou stranu a s přispěním tyče udržel bezgólový stav. Následující chvíle přinesly zklidnění hry.

Nikolov měl práci až po rohovém kopu FCB, kdy musel před dobíhajícím Gómezem likvidovat nebezpečný střelecký pokus Schweinsteigera. Obraz hry pak zůstával dlouhou dobu nezměněn. Heynckesova jedenáctka tlačila, Eintrach usilovně bránil - někdy mistrně, jindy s notnou dávkou štěstí. Po navršení první půle mohla Bavory uklidnit informace o dvou slepených augsburských trefách v Dortmundu, což by prozatím činilo z FCB novopečeného mistra soutěže.

Po změně stran to byl nadále favorit, kdo diktoval hru. Po sedmi minutách musel Oczipka s nasazením všech sil zabránit v zakončení Gómezovi a Jung poté pohotovým odkopem nedovolil Robbenovi dorážet do prázdné brány. Jediné brance utkání, jež následovala ihned poté, však domácí zadáci zabránit nemohli. Lahm šikovně našel na malém vápně stojícího Schweinsteigera, jenž svou chytrou patičkou na bližší tyči otevřel skóre.

Domácí byli přinuceni zařadit vyšší rychlostní stupeň a hned se také prezentovali Rodeho střeleckým pokusem, jemuž chybělo jen půl metru. Hra se mírně vyrovnala, byť domácí družina nadále tahala za kratší konec. K vidění byly zejména individuální střelecké pokusy, tak jako v případě namlsaného "Schweiniho" či agilního Inuie, jehož ránu dobře vykryl pozorný Neuer. Dlouho se však na hřišti nic světoborného neodehrávalo. Bayern hájil svůj náskok a Eintracht opatrně vyčkával na svou tutovku.

Ta přišla v 79. minutě, kdy se na pravé straně šikovně uvolnil Aigner, aby následně vyzval do zakončení Lakiče. Zcela volný Chorvat svou šanci nevyužil a nechal vyniknout skvěle reagujícího Neuera. Hesenští se však čím dál častěji dostávali k mnichovské šestnáctce a Danteho hraní rukou zavánělo pokutovým kopem. Po rohovém kopu nebyli daleko od vstřelení branky Aigner a Inui, jenž rozvlnil boční síť. Bayern se tak musel mít v závěrečných minutách na pozoru a velké veselici mohl propadnout až po závěrečném hvizdu.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 - Gomez, Shaqiri, Gomez

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 Robben

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu proč nehraje Pizzaro.....

Reagovat
smazaný uživatel

taky ne za ty vykony v HSV by si to zaslouzil proste gomez ma vetsi jmeno a asi by mu vadilo ze nehraje

Reagovat
Pharrell

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern mistr!!!!! :D

Reagovat
smazaný uživatel

mistr ted ještě ligu mistrů

Reagovat
smazaný uživatel

www.fcbayern.sk/home.html

www.facebook.com/fcbayern.sk

Reagovat
smazaný uživatel

http://rutube.ru/video/fad67d38bfa3ae1e798228a002556f4d/

Bayern letos uvalil Bundesligu do nepříjemné šedi, tak snad jim za rok BVB pořřádně zatopí a opět se bude radovat z titulu...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele