32. kolo
05.05.2013 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Freiburg porazil FCA a notně se přibližuje účasti v Evropské lize

Uplynulé dvě porážky už jsou z domácího pohledu definitivně zapomenuty, tříbodová dotace za výhru nad Augsburgem pak SCF opět výrazně posouvá k historicky premiérovému startu ve druhé nejprestižnější evropské klubové soutěži.

Zástupci domácí ekipy před zápasem svorně prohlašovali, že mají před sebou těžší zkoušku, než tomu bylo minulý týden v Allianz Areně a tato slova se ostatně začala po chvíli naplňovat. Oboustranně živý start postupem času přinesl větší jistotu na kopačky FCA, které se začalo nebojácně hrnout do soupeřova pokutového území. Ji po deseti minutách nastartoval Mölderse, ten ale z úhlu ztroskotal na Baumannovi! Vzápětí to po prodlouženém rohu zkoušel neúspěšně Hahn!

Tradiční hra bádenského celku nepřinášela kýžené ovoce, naproti tomu na domácí svatyni se valil jeden nebezpečný útok za druhým. Po rychlé kombinační akci Wernera s Möldersem na malém prostoru se dostal do skvělé palebné pozice Ji, ovšem ještě před Baumannem se mu vrhnul do střely Sorg a z nadějně vyhlížející akce tak opět neudeřilo! Na opačné straně pro změnu neuspěl Rosenthal.

Po třiceti minutách už však přece jen udeřilo: Mujdža si na pravé straně poradil hned se dvojicí protihráčů, přes Rosenthala se dostal kulatý nesmysl k Schmidovi, jehož ránu z těžkého úhlu sice rakouský brankář vyrazil, avšak pouze k nohám Makiadiho, pro kterého tak nebylo těžké zaznamenat třetí ligový zásah - 1:0! Takřka záhy mohl odpovědět Hahn, jeho pohotovou střelu však Baumann s obtížemi vytěsnil mimo tři tyče! Vysoké tempo přinášelo hru od vápna k vápnu. Pojistku mohl po Kruseho centru přidal hlavičkující Schmid, ovšem skvělý Manninger byl na místě! Kruseho projektil se poté neujal.

Druhé dějství otevřely nepřesné střelecké pokusy Schustera a Kruseho a ty symbolicky otevřely dění následujících minut. Domácí razantně přebrali dirigentskou taktovku a včasným přístupem dělali "švábským Bavorům" nemalé problémy... Hodně aktivní byl tradičně Max Kruse, jenž po hodině hry šikovně z otočky nastartoval Schmida, který tentokráte už nezaváhal a střelou na bližší tyč zvýšil na 2:0.

Prvně jmenovaný o sobě dal vědět i záhy, kdy se zpoza šestnáctky opřel do odraženého míče a mimořádně povedenou křižnou střelou řádně protáhl strážce augsburské branky! Freiburg měl znatelnou převahu a držel svého protivníka přikovaného před vápnem, načež na branku vysílal jeden nebezpečný pokus za druhým. Osmělili se i hosté, konkrétně další standardku rozehrál de Jong, ale Baumann si bez větších problémů věděl rady. Augsburg se však nevzdával...

...pomoci zvrátit nepříznivý stav měla střídání Musony a ještě dříve Oehrla (nahradili Hahna a Wernera), ovšem ani tyto rošády kýžený efekt nepřinesly a svěřenci Markuse Weinzierla se ne a ne dostat na dostřel Baumannovy svatyně. Na druhém konci pažitu to mezitím opět zkoušel aktivní Schmid, avšak přízemní ranou úspěch neslavil. To platilo i pro Kruseho volný přímý kop, jenž si Manninger na zadní tyči bravurně pohlídal! Závěrečných deset minut už se pak dohrávalo bez zajímavých situací před oběma brankami a na výsledku už se nic neměnilo.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele