14. kolo
30.11.2013 15:30 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Borussia Dortmund 1:3

Favorit sice slaví zisk tří bodů, zda se ovšem hráči dočkají pochvaly od svého šéfa, o tom se dá s úspěchem pochybovat. Domácí předvedli vynikající výkon, za který jim nestranný divák musel nějaký bod přát, Dortmund však ukázal svou velikost, a přes menší počet šancí povinnou výhru získal.

Mohuč rozhodně nezačala s přehnaným respektem a vápno hostí bylo v častém nebezpečí. Nejlépe si počínal Geis, který v 11. minutě napřáhl z velké dálky k jedovaté přízemní střele a Weidenfeller měl plné ruce práce, aby balón vyrazil mimo tři tyče. Další skvělý zákrok musel vytáhnout jen pár minut poté, kdy se solidními nůžkami předvedl Okazaki. Po průniku Sota se už síť rozvlnila, ke smůle domácích po střele do vnější strany.

Vůbec první výraznější koncovku favorita mohli diváci vidět až po šestadvaceti minutách hry, Lewandowski po ideálním zpracování v hloubi vápna nedokázal dát pohotové ráně lepší směr. Obraz hry se ovšem nijak nezměnil, Mohuč nadále skvěle bránila a soupeři nedovolila žádné snadné procházky k šestnáctce.

O to větší vzrušení tak přinesla 42. minuta, kdy si na centr vyskočil Stefan Bell a hlavičkou rozezněl břevno. A na druhé straně se zvonilo taktéž, skoro perfektním volejem se blýskl Aubameyang. Do šaten se tak šlo bez branek.

Nový hráč na hřišti, Choupo-Moting, mohl hosty překvapit už po třech minutách, jeho rázný pokus z těžkého úhlu ovšem skončil vedle levé tyče. A nedařilo se ani Okazakimu, který po dobrém zpracování nezamířil z patnácti metrů dle svých představ. Trestat mohl Sokratis, to by ale nesměl po příhře Nuri Sahina z pár kroků přestřelit.

Fanoušci cítili stále větší šance na body a na atmosféře to dávali znatelně najevo, Dortmund se rozhodně nedal považovat za lepší mužstvo. Obrovské zklamání se tak po stadionu rozlehlo v 70. minutě, kdy brilantním přímým kopem opřeným o brankovou konstrukci otevřel skóre Aubameyang.

Jenže uběhly necelé tři minuty a střídající Malli donutil Piszczeka k penaltovému faulu. Choupo-Moting pak bez problémů rozjásal vděčné diváky. Jenže emocionální houpačka se nehodlala zastavit. Střelec prvního gólu užuž slavil opětovné vedení poté, co si poradil s brankářem a poslal balón do odkryté branky. Ještě před brankovou čarou však zasáhla ruka Sota, který se musel klidit do sprch. Lewandowski pak neponechal nic náhodě a přesnou střelou k tyči vrátil tři body svému týmu.

Mohuč se nevzdávala a v 83. minutě to jen zašumělo po těsně nepřesné ráně Geise. Hrdinou utkání se mohl stát Saller, který se dostal k odraženému balónu minutu po svém vstupu na hřiště a nechal vyniknout kvality Weidenfellera. V nastaveném času tak přidal na rozdílu ve skóre opět Lewandowski, a opět tomu bylo z pokutového kopu, který tentokrát zařídil kličkou brankáři osamocený Durm.

Autor: Josef Gvoždiak / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
penepi

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund to vyhraje 0:2 1:2 ..doufám

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele