34. kolo
10.05.2014 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - VfB Stuttgart 1:0

Očekávanou výhrou uzavírá rekordní sezonu šampion z Mnichova: Stuttgart sice před vlastními fanoušky porazil pouze 1:0, o vítězné loučení však dav v Allianz Areně nepřišel. Domácí si dali pořádně načas, jedinou trefu totiž vsítil Claudio Pizarro až v nastaveném čase.

Může jít o symbolickou rozlučku muže, který nikdy nepatřil mezi hvězdy, své úkoly však vždy plnil spolehlivě. Pizarrovi vyprší po sezoně kontrakt a peruánský kanonýr se doteď nerozhodl, jestli bude v Bayernu pokračovat i nadále. Pokud ne, může odejít s vědomím, že jeho rána z bezprostřední blízkosti zajistila šampionovi ideální ligovou rozlučku.

Hlavní atrakcí samozřejmě byly očekávané mistrovské oslavy; domácí dokonce nastoupili na trávník slavnostně v nových červenomodrých dresech, nápadně připomínajících ty barcelonské. Kouč Pep Guardiola si tak mohl připadat, že trénuje své staré mužstvo. Do vedení šel Bayern málem už po dvaceti vteřinách - Thomas Müller vtrhl jako velká voda do malého vápna, nezamířil však přesně.

To se však ukázalo jako ojedinělá situace - pozorně bránící Stuttgart v následujících minutách favorita do ničeho nepouštěl a šancí se tak diváci příliš nedočkávali. Pouze ve 24. minutě vychytal Mandžukiće gólman Sven Ulreich, a o 10 minut později zkoušel chorvatský útočník pro změnu zakončovat nůžkami, leč rovněž neúspěšně. Nejzajímavější novinkou - v negativním slova smyslu - tak pro Bayern bylo odstoupení Bastiana Schweinsteigera, který utržil nepříjemný kopanec.

Stuttgart tedy bránil opravdu dobře, směřem dopředu však byl prakticky neškodný; pouze Cacau donutil Manuela Neuera k nějakému zajímavějšímu zákroku. Zdálo se, že utkání spěje k nudné remíze 0:0, když v nastaveném čase zakročil hrdina Pizarro - nejproduktivnější cizinec v bundesligové historii přidal zblízka svůj už 175. německý gól. První část domácího úkolu tedy Bayern splnil a může se začít plně připravovat na pohárové finále s Dortmundem..

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
bayern987

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
bayern987

Chjo, proč ty vždycky typuješ úplný hovna...

Reagovat
smazaný uživatel

Prej typuješ

Reagovat
bayern987

jo poser se

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1 (Toni 3, Gomez)

Reagovat
bayern987

Bejvávalo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele