31. kolo
19.04.2014 15:30 CET
4 : 2
(2:1)

Reportáž

Dortmund potvrdil skvělé rozpoložení a přestřílel Mainz

Výtečnou formu posledních týdnů opět potvrdila Borussia Dortmund, která proti FSV hned dvakrát přišla o vedení, přesto pokaždé zvládla odpovědět a nakonec si zapisuje další zasloužené tři body. To Mainz tak jako tak prozatím postupuje do pohárové Evropy.

Borussia od prvotního hvizdu rozjela svoji tradiční hru s velkým množstvím krátkých přihrávek, díky čemuž se probíjela přes soupeřovu obrannou hráz. Hned z první vážnější akce potom udeřilo: Reusův centr od rohového praporku se odrazil k Jojičovi, který za pomoci teči poslal míč do sítě - 1:0. Zvýšit mohl o chvíli později Mchitarjan, ovšem vymezený prostor nenašel.

To už však na opačném konci hřiště neplatilo pro Okazakiho, jenž se nerozpakoval a zpoza vápna natáhl, přičemž jeho pokus tečoval Hummels mimo dosah Langeraka (nahradil zraněného Weidenfellera) - 1:1! Vzápětí však Moritz ve středu pole uklouzl, Sahin okamžitě nastartoval Machitarjana, jenž servíroval mičudu Lewandowskimu, a bylo to 2:1. Hrálo se opravdu ve vysokém tempu. Další možnost měl opět polský kanonýr, ale Karius další balón za svá záda nepustil. Reus pro změnu minul tři tyče. Všichni přítomní se tak nemohli dočkat druhé půle.

S naprosto otevřeným hledím z obou stran se plynule přešlo do druhých čtyřiceti pěti minut. Zvýšit vedení BVB mohl Reus, ale sám před Kariusem neuspěl! Další možnost nedokázal využít Lewandowski. A co asi tak mohlo logicky následovat? Sahin trestuhodně špatnou zpětnou přihrávkou k Langerakovi doslova naservíroval míč Okazakimu, jenž už měl poté snadnou práci - 2:2. Záhy však Reus ze standardky posadil bochánek na hlavu Piszczeka, který znovu dostal Borussen do výhody - 3:2. Karius ještě musel potom likvidovat dva pokusy Lewandowskiho.

Když už se Hummels pomalu radoval, zakročil na brankové čáře Okazaki, stížnosti dortmundských hráčů na nedovolené hraní rukou posléze byly zbytečné. Čtvrthodiny před konečným hvizdem byl poměr střel 21:7 ve prospěch BVB, přesto Mainz stále držel naději na body.

Ovšem to neplatilo dlouho: Reus vyslal ke zteči Lewandowskiho, jehož ránu zastavil Bungert rukou, načež tentokrát už musel rozhodčí Schmidt chtě nechtě pískat penaltu! K té se postavil asistent z předchozí akce a bez mrknutí oka zavěsil, čímž jen symbolicky korunoval skvělý výkon, který během posledních týdnů předvádí opakovaně - 4:2! Závěr utkání už tolik zajímavých akcí nepřinesl, ovšem střídající Aubameyang přesto nevyužil hned dvě nadějné příležitosti.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
PetersCZ

Zápas dobrý, darovaný gól na každé straně (Moritz - Sahin), perfektní výkon Kariuse, ale neskutečně mě vytáčel ten Noveski s tím, jak furt fauloval. A ani jednou to nepísknul. Ale jinak docela dobrý zápas. Akcí hodně, Okazaki taky hrál dobře, ale asi jen 60 minut, pak prostě zmizel...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele