15. kolo
07.12.2013 18:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Bayer vyhrál na půdě BVB a zvýraznil tím vzájemný rozestup

Dortmund nedokázal proti Werkself navázat na sérii tří vítězství ze vzájemných zápasů a po těsné porážce ztrácí ze třetí příčky na farmaceutický celek již šest bodů! Na Borussii se navíc dotáhla jmenovkyně z Gladbachu.

Marco Reus nakonec zůstal s poraněným lýtkem pouze mezi náhradníky, ofenzivní trojzubec Borussie tak nastoupil ve složení Blaszczykowski - Mchitarjan - Aubameyang. Oproti pohárovému vystoupení na půdě Saarbrückenu naopak mohl Jürgen Klopp znovu počítat s trojicí Bender, Sahin a Lewandowski. Bayer se naopak představil s očekávanou sestavou.

Tradičně živý nástup Borussie mohl již po třech minutách korunovat Lewandowski, ovšem z bezprostřední blízkosti si na Lena nepřišel! Farmaceutici se však rozhodně nechtěli nechat zahanbit a odpověď si tak po zpětném pasu nachystal Hegeler, ale pozorný strážce dortmundské branky si věděl rady. Když už se potom na opačném konci hřiště dostával do dobré střelecké pozice Mchitarjan, doslova za minutu dvanáct ho o kulatý nesmysl obral vracející se Rolfes.

I přes absenci opravdu vyložených šancí se hrál pohledný fotbal a zaplněný Westfalenstadion si tak nemohl stěžovat. Prostor ke střele si udělal také původně defenzivní středopolař Can, jenž nyní zaskakuje na pozici levého beka, který natáhl zpoza šestnáctky, avšak vymezený prostor tak jako tak nenašel. Největší možnost do té chvíle přišla po 17. minutách: Friedrich po rohovém kopu prodloužil hlavou za sebe na Sokratise, ten ale z bezprostřední blízkosti neuspěl!

Nedáš - dostaneš. Chybný pas Friedricha využil Can, jenž přes Castra posunul míč na Sona, který se následně zbavil i Weidenfellera a z úhlu poslal kulatý nesmysl na určené místo - 0:1! Reagovat mohl Lewandowski, ovšem na brankáře nevyzrál. Korejský útočník se poté z ničeho nic ocitl za defenzivní linií, ovšem Weidenfeller dokázal jeho ránu ramenem vychýlit mimo tři tyče!

Žlutočerná ekipa ve druhých čtyřiceti pěti minutách přeci jen zvýšila obrátky, ovšem k ohrožení soupeřova branky se tak jako tak dostávala jen velmi zřídka. Největší brzdou BVB byla rozehrávka, neboť ani jeden ze stoperů nedokázal konstruktivně rozehrát a Sahin si tak musel chodit pro míč až mezi stopery. Ten samý hráč po hodině hry rozehrál volný přímý kop, ovšem Leno si poradil. Přišla tak chvíle Reuse, jenž na hrací ploše nahradil Bendera.

Ani další změna (Hofmann vystřídal Aubameyanga) však Borussen ke kýženému obratu nepomohla a koncernový tým i s přibývajícím časem držel hubené vedení. Deset minut před koncem řádné hrací doby byl po střetu s Mchitarjanem, kterého mimo jiné udeřil do obličeje, vyloučen Spahić, ale domácí početní výhodu nezužitkovali, když Lewandowski z otočky zacílil jen do připraveného strážce hostující svatyně a Bayer tím zapsal nesmírně cenné tři body.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 I když pro Schalke by byla ideální remíza.

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Werkrider

Seriously? Aj s touto maródkou BVB tipujete jasnú výhru domácich??

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

dormund proste na výhru nemá teraz mužstvo

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

dnes remíza 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

United nehraje dobry fotbal, ma krizi i tak vykleplo Leverkusen doma, pro Dortmund by to neměl být problém. Hrajou výborně kombinačně a útočně....možná OVER by mohl být lepší volbou

Reagovat
Mikesh
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele