7. kolo
27.09.2013 20:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

FC Augsburg - Borussia Mönchengladbach 2:2

Ve vyrovnaném utkání mezi domácím Augsburgem a Mönchengladbachem to dlouho vypadalo, že si hosté připíší první letošní vítězství na cizí půdě; díky vyrovnávací trefě Milika z 88. minuty z toho byl nakonec pouze bod. I ten je však v tomto ohledu premiérový.

Oba celky nastoupily do utkání ve vysokém tempu a souboje byly opravdu na ostří nože; o něco lepším dojmem působil organizovanější Augsburg, který poprvé vystrašil Hříbata prostřednictvím nebezpečné (a jen těsně vedle pravé tyče mířící) rány Altintopa už v osmé minutě. Domácí drželi nebezpečného protivníka na uzdě, kontrolovali střed pole a určovali tempo hry.

Hostujícímu celku však netrvalo dlouho vymanit se z úvodních problémů a hra se tak brzy vyrovnala; Arango dokonce ve 23. minutě trefil z ideální pozice konstrukci Manningerovy brány. Byl to však nakonec Augsburg, kdo se mohl radovat z prvního gólu: o čtyři minuty později se míče zmocnil Werner, udržel jej proti přesile a ve správném okamžiku našel nabíhajícího Hahna, jehož nájezd na ter Stegena skončil přesnou ránou k zadní tyči.

Mönchengladbach si to však nenechal líbit, a ve 33. minutě byla na světě vyrovnávací branka. A nebyla to jen tak ledajaká trefa - Nordtveit si ťuknul s Raffaelem, společnými silami rozložili domácí obranu a první jmenovaný hráč tak mohl předkládat Krusemu, jemuž stačilo obalamutit Klavana a parádní střelou uklidit míč mimo Manningerův dosah.

Za tohoto stavu už bylo jasné, že půjde o otevřený zápas s řadou šancí; oba týmy se soustředily hlavně na ofenzivu a snažily se urvat vítězství na svoji stranu. V 53. minutě se v obrovské příležitosti ocitnul Altintop, jehož ránu z 15 metrů vychytal pozorný ter Stegen, a když domácí neuspěli ani v dalších zajímavých situacích (61', 64'), začalo to vypadat, že si koledují o další branku.

Ta skutečně přišla zanedlouho poté. Kouč Lucien Favre se v 68. minutě rozhodl oživit útok vysláním Hrgoty na úkol nevýrazného Herrmanna, a o pouhé tři minuty později se ukázalo, jak mistrovský to byl tah - švédského internacionála našel parádním zpětným pasem Kruse, a Hrgotova technická rána z první zapadla přesně do pravého rohu domácí klece.

To byla pro Augsburg prekérní situace - prohru by si v tomto zápase nezasloužil. Kouč Weinzierl proto v 76. minutě vyslal na hřiště Holzhausera s Milikem, kterým uvolnili místo Altintop a Morávek, a také tento krok se ukázal jako správný - byl to totiž právě Arkadiusz Milik, kdo dvě minuty před koncem vyrovnával na konečných 2:2. Hahn udržel míč v šestnáctce a poslal jej v pádu na zadní tyč, kde už úspěšnému střelci stačilo dorážet zblízka do sítě.

Autor: Dominik Zezula / kicker.de, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Tip: oba dajó gól a šňúra bez remíze je fix dlóhá - X - 2:2

Reagovat
hradec

FC Augsburg 1:3 Borussia Mönchengladbach

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele