27. kolo
25.03.2014 20:00 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Vlci vezou z Brém tři body a upevnili si tak pohárovou místenku

Hodně důležitý krok směrem do evropských pohárů udělal Wolfsburg, který opanoval malé severské derby na hřišti brémského Werderu a drží se na průběžné páté příčce. Domácí pak zůstávají ve spodku tabulky.

Koncernový tým měl doslova snový začátek. Již po dvou minutách posadil Rodríguez od rohového praporku mičudu na hlavu Malandy, jenž z hranice pokutového kopu, i díky pomoci Prödla, nechytatelně zavěsil - 0:1! Zanedlouho se skóre měnilo znovu. Skvělou kombinační akci po ose Olić - Träsch - Arnold zakončil bez větších problémů Perišić - 0:2.

SVW bylo naprosto venku z role, což jen dokazovalo procento držení míče, které bylo ze 70 % na straně Vlků! Z ničeho nic však bylo po čtvrthodině hry srovnáno: Obraniak poslal centr do šestnáctky, kde Prödl po Benagliově zaváhání vystoupal nejvýše a snížil na 1:2.

Tato pasáž jednoznačně patřila Werderu, který však po Kloseho chybě nedokázal využít šanci, aby se na VfL dotáhl. Dobrý volný přímý kop rozehrál na hostující straně opět Rodríguez, ale Wolf si s jeho projektilem dokázal poradit. Do pauzy už se tak skóre nezměnilo.

Do druhého dějství přišla na každé straně jedna změna. Místo Lucovica Obraniaka zaujal ne tolik využívaný Eljero Elia, přičemž Diega Benaglia pak mezi třemi tyčemi Vlků nahradil Max Grün. To však na zajetém obrazu hry nic podstatného nezměnilo. Dobrou střelu z dálky vyslal Träsch, Wolf balón vytěsnil pouze k nohám Caligiuriho, ovšem ten napálil akorát Prödla!

Přístavní mužstvo se až příliš spoléhalo na dlouhé míče za obranu, přičemž tahle taktika očividně kýžený úspěch nepřinášela - domácí byli výhradně nebezpeční jen ze standardních situací. Jednu z nich od rohového praporku rozehrál Junuzović, ovšem Petersen hlavou zamířil pouze do břevna Grünovy branky! Krátce nato odmítl na opačném konci hřiště přidat pojistku Caligiuri, jenž nepochopitelně vymezený prostor nenašel! Rázem se hrálo nahoru dolu.

Dvě nadějné šance během pár minut měl na svědomí Lukimya, ale změnit číslice na ukazateli skóre nedokázal. Úspěch neslavil ani Luiz Gustavo, krátce nato si proti domácímu brankáři neporadil Olić, ale kulatý nesmysl se vrátil pouze k Arnoldovi, jenž ho ranou z hranice šestnáctky poslal na určené místo - 1:3. Brémy se snažily s výsledkem ještě něco udělat, ovšem místo toho ještě mohly inkasovat, ale Caligiurimu se na brankové čáře postavil do cesty Caldirola!

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1 3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele