32. kolo
10.05.2015 17:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

1. FC Köln - Schalke 04 2:0

Schalke sice minulý týden uspělo proti Stuttgartu a jeho kouč Roberto Di Matteo se kasal, že sebedůvěra je zpět, nicméně dnes se vše vrátilo zase zpět do starých jarních kolejí. Kolínští věhlasného soka poměrně pohodlně zdolali 2:0 a zajistili si záchranu, zatímco Königsblauen se budou ještě hodně třást o Evropskou ligu..

Vedoucí branku Kozlů vsítil Marcel Risse, který se mohl stát absolutním hrdinou večera, kdyby byl býval proměnil některou z řady dalších šancí; takto však musel vítězství pojišťovat až v samém závěru Yannick Gerhardt. Schalke však už předtím nepůsobilo dojmem, že by se mělo ještě vrátit do zápasu; hostující borci podali mdlý, bezkrevný výkon, jak je poslední dobou jejich neblahým zvykem.

Že je Di Matteův tým z formy, to se vědělo. Přesto však museli být fanoušci překvapeni, jak hladce se Kozlové dostali do tempa a jak bezbranně proti nim hosté působili. V úvodní půlhodině mohli za bezbrankový stav děkovat spíše štěstí než čemukoliv jinému, a po 34 minutách už zaslouženě prohrávali - parádní týmovou akci na jeden dotek zakončoval Nagasawa, brankář Ralf Fahrmann míč pouze vyrazil a Risse pohodlně doklepával do odkryté klece.

Dušan Švento se po další podobné souhře ocitl tváří v tvář Fahrmannovi, v koncovce však selhal; v tuto chvíli se hrálo prakticky na jednu bránu. Schalke viditelně ublížily absence ofenzivních opor Klaase-Jana Huntelaara a Jeffersona Farfána, stejně jako anonymní výkon hrdiny posledního utkání, Kevina-Prince Boatenga.

Definitivní tečku za zápasem mohl udělat opět Risse, druhý gól se mu však vstřelit nepodařilo. Zastoupit jej tak musel Gerhardt, a domácí tribuny propukly v zasloužený jásot - jejich tým má totiž nyní už matematickou jistotu, že bude v Bundeslize hrát i příští sezonu. Schalke naopak poměrně vážně hrozí, že si napřesrok zahraje pouze v Bundeslize - poslední pohárová příčka není před dotírajícím Dortmundem a Brémami zrovna v bezpečí.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele