18. kolo
31.01.2015 18:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund 0:0

Nejen zápas vedoucího Bayernu Mnichov s druhým Wolfsburgem byl v Německu v rámci osmnáctého kola ostře sledovaný. Hodně se také čekalo, s jakou formou vstoupí do jarní části sezony Borussia Dortmund, která vyrazila bojovat o tolik potřebné body do nedalekého Leverkusenu.

Domácí vyrukovali na soupeře s hrůzu nahánějícím útočným kvartetem ve složení Hakan Calhanoglu, Karim Bellarabi, Josip Drmić a Stefan Kiessling. Na druhé straně hrozilo nebezpečí nejvíce od Cira Immobileho. Nicméně o první seriózní příležitost se postaral zase čiperný Marco Reus, jehož volný přímý kop srazil brazilský obránce Wendell těsně vedle vlastní tyče.

Karim Bellarabi prakticky nenechal vydechout stoperům Sokratisovi a Hummelsovi, kteří se sice snažili, co mohli, leč autor nejrychlejší branky v historii Bundesligy (padla v srpnu v prvním vzájemném duelu těchto soupeřů) si povětšinou stejně dělal, co chtěl. Jako nedlouho před vypršením řádné hrací doby první půle, kdy si udělal prostor na pravé straně hřiště a vyzval ke skórování Gonzala Castra, ovšem jeho střelu uklidil z brankové čáry mistr světa Mats Hummels.

Na začátku druhé půle to na bližší tyč zkoušel Immobile, ale Bernd Leno byl na místě včas. V 75. minutě poslal Simon Rolfes do brejku Gonzala Castra. Ten se tváří v tvář Romanu Weidenfellerovi rozhodl pro lob a nebylo to nejrozumnější řešení, jelikož míč přeletěl jak dortmundskou brankářskou jedničku, tak samotnou branku. Borussia tedy klesla na samotné dno tabulky, zatímco Bayer Leverkusen okupuje pátou pozici s tím, že nejbližší pronásledovatelé - Augsburg a Hoffenheim - se ve vzájemném zápase utkají zítra.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com, kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele