28. kolo
11.04.2015 15:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - Eintracht Frankfurt 3:0

Bayern Mnichov završil náročný týden dalším vítězstvím. Guardiolova družina si bez větších problémů v Allianz Aréně poradila s Eintrachtem Frankfurt, který porazila 3:0. Dvakrát se trefil Robert Lewandowski, skóre uzavřel Thomas Müller. Nutno dodat, že rodák z Varšavy měl tolik šancí, že by svoje dnešní střelecké konto mohl minimálně zdvojnásobit.

Utkání začalo poklidně a z letargie všechny probral až krásný fotbalový moment z 15. minuty. Thomas Müller přiťukl míč hlavou Lewandowskemu, polský kanonýr si na ofsajdové hraně elegantním způsobem obhodil obránce a přímo z voleje vypálil pod břevno. Kevin Trapp se natahoval marně a šestadvacetiletý útočník mohl slavit svou letošní patnáctou bundesligovou trefu.

Robert Lewandowski nebyl daleko od toho, aby zanedlouho zkompletoval hattrick. Ve 20. minutě jeho střelu nohou reflexivně vykopl výborný Trapp, o pět minut později to Lewa po Lahmově kolmici zkoušel levačkou, i tentokráte však ztroskotal na dobře postaveném brankáři Frankfurtu. Čtyřiadvacetiletý gólman pak vychytal i Götzeho a jen jeho zásluhou šel Eintracht do kabiny pouze s jednobrankovým mankem.

Frankfurtu v závěru úvodního dějství ještě pomohl i rozhodčí Schmidt, jenž po konzultaci s asistentem nepochopitelně neuznal naprosto regulérní gól Thomase Müllera. Hlavní arbitr se zřejmě domníval, že Müller stál v době přihrávky v postavení mimo hru, ovšem míč se k nejlepšímu střelci mistrovství světa 2010 odrazil od zad stopera Madlunga. Mezi tím se k ojedinělé příležitost dostali také hosté, ale Pepe Reina, který překvapivě nastoupil místo Neuera, si s touto situací dokázal poradit.

Pojišťující branka byla jen otázkou času a nakonec přišla v 66. minutě. Po pěkné kombinaci přihrál Müller Lahmovi, ten pod sebe našel volného Götzeho, jehož střelu sice ještě na brankovém čáře odvrátil obětavý Hasebe, ve správný čas na správném místě byl ale znovu Robert Lewandowski a hlavou navýšil skóre. Krátce nato orazítkoval polský reprezentant tyč.

Třetí gól padl osm minut před koncem. Götze dobře vysunul Mitchela Weisera, jenž sice ještě vyběhnutého Trappa nepřekonal, Weiserův lob však ještě doběhl na hrací ploše Thomas Müller a z otočky pohotově trefil odkrytou bránu. Další šanci na hattrick měl o chvíli později znovu Lewandowski, když si parádně vyměnil míč s Götzem, v jasné pozici ale těsně minul.

Mrzet ho to ovšem příliš nemuselo, Bayern dnes zápasu opět jednoznačně dominoval, což dokumentuje i konečný výsledek 3:0.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 BAYERN Pojdme! Začíná se roztáčet vyřazovácí spirála a my to urveme vše

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
LidoOP

3:0 Lewa, 2x Götze

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele