3. kolo
13.09.2014 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - VfB Stuttgart 2:0

Bayern už zase vítězí. V dnešním zápase bez problémů porazil trápící se Stuttgart 2:0 a ideálně se tak připravil na zahajovací duel Ligy mistrů s Manchesterem City. Vedoucí gól vsítil po půlhodině hry Mario Götze, v závěru pak triumf pojistil navrátilec Franck Ribéry.

Jedinou smutnou zprávou pro úřadujícího šampiona tak je opětovné zranění Holgera Badstubera, který nejspíš o středeční duel s City přijde. Kouč Pep Guardiola jej v sestavě upřednostnil před novou posilou Mehdim Benatiou; Badstuber tak v obraně doplnil Jeromeho Boatenga s Dantem, na pozici defenzivního záložníka pak vše jistil Xabi Alonso.

Právě Alonso byl také nejaktivnějším mužem na hřišti v úvodních fázích zápasu; Stuttgart místy vypadal, že se ho ani neúčastní, útočil jen velmi zřídkavě a většinu času strávil pozorováním míče na soupeřových kopačkách a čekáním na úder. Na druhou stranu, Bayern se svojí viditelnou převahou dlouho neuměl naložit; až po 15 minutách hry zaznamenal první nebezpečnou střelu Mario Götze. Neuspěl však, stejně jako o chvíli později po Boatengově pasu hlavičkující Thomas Müller.

Hosté se uvedli neúspěšnou hlavičkou Antonia Rüdigera, jinak však držel otěže utkání pevně v rukou Bayern. Brzy se to projevilo i na skóre - po přímém kopu na levé straně hřiště se míč dostal ke Götzemu, který napřáhl a propálil skrumáž před Svenem Ulreichem (Lewandowski se ještě snažil zasáhnout míč patičkou, nikomu se jej však už tečovat nepodařilo).

Všechno vypadalo pro Bayern ideálně, tedy do chvíle, než těšně před poločasem musel opustit hřiště nešťastník Badstuber. Nahradil jej Gianluca Gaudino a šampion se vrátil k rozestavení se čtyřmi obránci. Po obrátce se Stuttgart herně výrazně zlepšil a dokonce sahal po vyrovnání, když se Rüdiger v 63. minutě ocitl tváří v tvář Neuerovi; se svojí šancí ale dobře naložit nedokázal.

Na druhé straně mohlo být rozhodnuto o deset minut poté - tečovaná střela Xabiho Alonsa minula bezmocného Ulreicha a odrazila se od brankové konstrukce přímo na kopačky Lewandowského, který napálil pravou tyč. Polský útočník se tak nakonec musel proměnit ze střelce v asistenta - to po jeho nahrávce Ribéry (při svém prvním zápase nové sezony) napálil míč přesně mezi Ulreichovy nohy.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Nic než vítězství 4:1 BAYERN!

Reagovat
bayern987

4:0 Mia san Mia! Robben, Lewa, Ribéry, Gotze.

Reagovat
boryland

3:0.......Lewa hattrick.......

Reagovat
smazaný uživatel

ten mnichovskej Torres bude rád, že někomu aspoň na gól přihraje

Reagovat
bayern987

Co meleš? Šel za lepším, Dortmundští fanoušci jsou závistivci no.

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele