21. kolo
13.02.2015 20:30 CET
4 : 2
(0:1)

Reportáž

Borussia Dortmund - 1. FSV Mainz 05 4:2

Borussia Dortmund v prostředí domácího Signal Iduna Parku porazila Mohuč a posunula se mimo sestupové pásmo. Otázka však zní, jestli tam zůstane i po kompletně odehraném jednadvacátém kole.

Plánovaná stíhací jízda Jürgena Kloppa za co nejlepším umístěním po čtyřiatřicátém kole přitom dostala trhliny už po dvaapadesáti sekundách duelu s Mohučí. Roman Weidenfeller sice nejprve ve vápně včas vyboxoval balon pryč před dotírajícím Shinjim Okazakim, ovšem Elkin Soto následně poslal kulatý předmět fantastickým lobem zpoza velkého vápna zpět mezi tři tyče, snahám Marcela Schmelzera navzdory - 0:1.

Dortmundští však nezpanikařili. Přeci jen před sebou měli ještě celý zápas. S odpovědí hodlal přispěchat jako první Marco Reus, jenže jeho pokus mířil jenom do tyče. A následně přišly světlé chvilky hostujícího brankáře Stefanose Kapina, jenž vychytal jak Shinjiho Kagawu, tak Pierra-Emericka Aubameyanga.

Záskok za Lorise Kariuse tak poprvé kapituloval až v 50. minutě. Po rohovém kopu Schmelzera poslal míč hlavou do protipohybu hostujícího gólmana Neven Subotić - 1:1. V ten moment zřejmě začal domácí trenér věřit v dobrý výsledek, což mu už za pět minut schválil Marco Reus. Sokratis si seběhl ze středu hřiště, čímž upoutal pozornost protihráčů. Následně nečekaně přihrál Kevinu Kamplovi, který prodloužil za obranu, kam si naběhl Reus, obešel Kapina a chladnokrevně zavěsil - 2:1.

Německý reprezentant je faktickým "odborníkem" na celek z Coface Areny, neboť v pětadvaceti letech zaznamenal už svou osmou přesnou trefu proti tomuto soupeři. Soupeři, který už o dvě minuty později vykouzlil nečekanou zápletku. Po ponechané výhodě poslal Soto přihrávku Yunusi Mallimu, jenž z hranice šestnáctky prostřelil pravačkou vyběhnuvšího Weidenfellera - 2:2.

Žlutočerní však velmi dobře věděli, o co hrají. A tak v 71. minutě přispěchal po Reusově přesné přihrávce šajtlí s vedoucím gólem Aubameyang. Balon si nejprve zpracoval, a poté jej ve skluzu poslal po zemi za záda pozdě váhajícího řeckého gólmana - 3:2. No, a aby to bylo pro osmifinalistu Ligy mistrů ještě veselejší, dorazil o šest minut Aubameyangovu střelu z přímého kopu do branky Nuri Sahin - 4:2.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com, kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Neskutečné TEPLO sálá z tohoto videa.Moc toho za 12 minut nepověděli,asi se těší ,až na to vletí. https://www.youtube.com/watch?v=DwS_Mc5kl_8

Reagovat
smazaný uživatel

Co to sem cpeš??

Reagovat
smazaný uživatel

Máš nějaký problém?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele