1. kolo
23.08.2014 18:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Dortmund nestačil na Leverkusen a na úvod vyšel s prázdnou

Lepší mač si snad ani německá nejvyšší soutěž na rozjezd přát nemohla. Loni druhá Borussia Dortmund na svém hřišti přivítala čtvrtý Leverkusen, který potvrdil, že se s ním musí pro letošní ročník opravdu počítat a navázal na minulé vítězství na Westfalenstadionu.

Nutno podotknout, že Jürgen Klopp měl hodně svázané ruce, nemohl totiž počítat až s deseti hráči, kteří by za normálních okolností mohli nastoupit od první minuty. Naproti tomu Farmaceutici měli s výjimkou Larse Bendera (dohání tréninkové manko) k dispozici kompletní kádr, který byl navíc během letního přestupového období ještě značně vylepšen.

Přítomní diváci nemuseli na otevírací trefu čekat dlouho. Psala se devátá sekunda kry, když se mičuda po ose Çalhanoğlu - Son - Boenisch ocitla u Bellarabiho, jenž byl u míče dříve než Ginter nebo Durm a pohotově poslal balón do sítě - 0:1! Karim Bellarabi se navíc tímto počinem nesmazatelně zapsal do historie, zaznamenal totiž nejrychlejší gól v samotné bundesligové historii.

Tento moment pochopitelně nalil Werkslef potřebnou krev do žil a byla to právě hostující ekipa, kdo diktoval tempo hry. BVB bylo takovýmto úvodem zaskočené a nemalé problémy navíc žlutočerným hráčům přidělávalo vysunuté napadání Bayeru. Další možnost měl Kießling, ale hlavou branku minul. Ze standardky pak vymezený prostor třemi tyčemi nenašel Çalhanoğlu. Jedvaj, jenž se trochu překvapivě ukázal v základní sestavě místo Donatiho, oslovil Sona, ten však nedokázal vůbec zpracovat míč. Proti Aubameyangovi pro změnu skvěle zasáhl Spahić.

Po obrátce se připomněli také Schwarzgelb. Hlavně Marco Reus se konečně více zapojil do hry a rázem si domácí strana dokázala vypracovat i nebezpečné šance. Mchitarjan však Immobileho svým centrem nalézt nemohl. Na druhém konci hřiště to zkoušel Bellarabi a hned dvakrát Son, přičemž nejvíce jedu v sobě měla střela druhého jmenovaného, ta však byla zablokovaná. BVB začínalo mít navrch, načež hostující kormidelník Roger Schmidt reagoval zanecháním napadání.

Borussen se přesto výrazněji ke slovu nedostali, když už se mohli radovat, skvěle zasáhl pozorný Leno. To platilo pro hlavičku Gintera, následnou standardku i střelecký pokus Aubameyanga. Všechny tyto situace se přitom udály během poslední desetiminutovky. Už během nastaveného času se navíc po chybě Durma dostal k míči Bellarabi a Kießling následně uzavřel na 0:2.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
PePiG7

1-0 Immobile

Reagovat
smazaný uživatel

Po 6 sekundách zápasu první gol Leverkusenu....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele