34. kolo
23.05.2015 15:30 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - FC Augsburg 1:3

Borussia Mönchengladbach padla v zápase s Augsburgem, který tedy neponechal nic náhodě a i díky zaváhání Schalke slaví úctyhodné páté místo.

V úvodní půlhodince byli rozhodně aktivnější hosté. Nejblíže ke vstřelení gólu měli Markus Feulner a Tobias Werner, jenže neuspěli. A znovu se tedy potvrdilo ono známé pořekadlo nedáš - dostaneš. Ve 36. minutě se Hříbata tradičně jako lavina hnala na branku Marwina Hitze. Dobrou práci odvedl především Patrick Herrmann, jehož nejprve vyzval ke střele nezištným přiťuknutím Raffael, aby v zápětí sám dorazil uvolněný míč, který hostující brankář nezkrotil - 1:0.

Což o to, Augsburgu šlo vlastně jen o to, jestli a kolika předkoly se budou muset prokousávat do základní skupiny Evropské ligy. Po hodině hry jim dobrou službičku prokázal rozhodčí Weiner, když po faulu na Tobiase Wernera vyloučil Håvarda Nordtveita. Augsburgští dokázali početní výhody poprvé využít za deset minut.

Pierre Hojbjerg se nikterak nerozpakoval a z dobrých pětadvaceti metrů vymetl svou ranou, která ve vzduchu trochu zaplavala, šibenici branky Yanna Sommera, který jenom přihlížel - 1:1. Šest minut trvalo, než se hosté ujali vedení. Po nakrátko rozehraném rohu centroval do vápna Shawn Parker a míč si ukázkově našel Tim Matavž, načež jej přesně umístil za záda švýcarské gólmanské jedničky - 1:2.

Borussia byla zaskočená, ale Augsburg ještě neměl dost. Po nákopu Hitze a hlavičkovém přiťuknutí Matavže přehodil Sommera šťastný střídající střelec Sascha Mölders, čímž dal výsledku finální podobu. Svěřenci Markuse Weinzierla tak v končeném zúčtování letošního bundesligového ročníku skončili na pátém místě, rovných dvacet bodů za Gladbachem, jenž obsadil příčku třetí.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com, kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

6:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ha ha ha bundesliga vs dortmund

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele