10. kolo
02.11.2014 15:30 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - TSG Hoffenheim 3:1

Rekord je vyrovnán! Hříbata neprohrála už posedmnácté v řadě, v souboji dvou celků se skvělou formou udolala Hoffenheim 3:1 a nadále atakují čelo tabulky. Výhra to byla navíc zasloužená, svěřenci Luciena Favreho podali další výborný výkon.

Rozhodnuto bylo už po první polovině, která nabídla dechberoucí představení a také tři góly - na jedné straně se prosadili André Hahn a Patrick Herrmann, na druhé na chvíli vyrovnával Anthony Modeste. Herrmann následně definitivně stvrdil tři body po změně stran. Po poslední remíze s Bayernem si tak fanoušci i nadále užívají návrat zlaté éry let sedmdesátých, a pokud Borussia neprohraje ani následující zápas, stane se současný výběr v této statistice nejlepším v klubové historii.

Otevřít skóre se domácím podařilo hned v první vážnější akci zápasu - po krásné týmové souhře na jeden dotyk se k míči dostal Herrmann, který se prohnal kolem bránícího Andrease Becka a předložil Hahnovi perfektní pas. Šikovný záložník už měl snadnou práci.

Také Hoffenheimu se však v úvodu sezony daří a svěřenci Marcela Gisdola brzy po inkasované brance ukázali, že si do Gladbachu rozhodně nepřijeli pro výprask. Hostům sice na poslední chvíli vypadl ze sestavy zraněný Kevin Volland, stále však mohli spoléhat na Roberta Firmina, jehož první dvě akce ukončil až zdvižený praporek pomezního. V další situaci si však už brazilský playmaker poradil a výsledkem byla vyrovnávací trefa Modesteho po závaru ve vápně.

Borussia letos inkasovala teprve po páté, takže domácí publikum bylo logicky zaskočeno; fanoušky však o pouhé dvě minuty později uklidnil Herrmann, který na bližší tyči převzal Hahnův pas a navrátil Hříbatům vedení. Ať už Gisdol v poločasové pauze kladl svým svěřencům na srdce cokoliv, jeho plány definitivně zhatila branka číslo tři - pouhé dvě minuty po změně stran nedokázal brankář Baumann zkrotit míč, který tak doklepával do sítě aktivní Herrmann.

Série devíti neporažených utkání Hoffenheimu se tak začala otřásat v základech; s dvoubrankovým mankem a bez Vollanda jako by se na kopačky Gisdolova týmu vkradla nemohoucnost a rezignace. TSG má mladý manšaft, který na takovéto situace zkrátka není zvyklý, a zkušenější Borussia si pohodlný náskok bez problémů pohlídala. Její gólman Yann Sommer se ve druhé půli vůbec nezapotil. Naopak na druhé straně mohl ještě zvyšovat Raffael, trefil však pouze břevno. Rozhodnuté utkání pak dospělo do konce v relativně poklidném tempu.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
Houfi

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Keby hral gladbach vonku tak vyhra, ale takto to bude Pre nich pri najlepsiom xka

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Těžší zápas na tip o víkendu asi není, možná rovnocenný se severočeským derby... tady 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele