17. kolo
20.12.2014 15:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

FC Augsburg - Borussia Mönchengladbach 2:1

Trenér Borussie Mönchengladbach, Lucien Favre, varoval své svěřence před tím, že i když Augsburg prohrál poslední dva zápasy, stejně je třeba si na něj dát setsakramentský pozor od první do závěrečné minuty. A to i přesto, že lépe už toto utkání pro Hříbata snad ani začít nemohlo.

Už ve 3. minutě, tedy ve stejné době, kdy v tomto kole v Brémách skóroval domácí Davie Selke, zahrál ve vlastním vápně hráč s úžasným jménem Jan-Ingwer Callsen-Bracker a kopala se penalta. Exekuce se ujal Max Kruse a proměnil vcelku bezpečně - 0:1. Jenže vedení hostům nevydrželo ani dvacet minut. Pak totiž přišla na pořad dne první přesná letošní trefa Markuse Feulnera.

Centr Alexandra Essweina z pravé strany chtěl napálit do branky Halil Altintop. Jenže míč zasáhl tak, že se odrazil na druhou stranu. Shodou šťastných okolností však právě do míst, kam dobíhal Feulner, jehož rána halfvolejem zapadla přesně k levé tyči - 1:1. Po půhodině hry mohli jít do vedení znovu hosté. Avšak poté, co si obrana nedokázala optimálně poradit s přímým kopem, napálil Roel Brouwers zblízka přímo Alexe Manningera.

Šest minut po začátku druhé půle tak šli do vedení domácí. Velká chyba jednoho z obránců znamenala, že Esswein dostal na pravé straně hřiště moře prostoru pro náběh k pokutovému území a přihrávku do něj. Raul Bobadilla to pak trefil parádně pod břevno - 2:1. Řada byla tedy na Borussii, jenže jako první mohl zdvojnásobit vedení Altintop. Yann Sommer jej však vychytal.

Poslední slovo měl znovu Bodadilla. Ovšem tentokrát z toho byla jen boční síť, byť někteří příznivci domácích už se začali radovat. Augsburg si tak připsal na konto devátou výhru v sezoně a jistojistě přezimuje na šestém místě. A rozhodně není bez zajímavosti, že jako jediný bundesligový celek během podzimní části letošní sezony ani jednou neremizoval! Oproti tomu Borussia Mönchengladbach bude po polovině sezony čtvrtá, jelikož Bayer Leverkusen alespoň remizoval s Eintrachtem Frankfurt.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele