9. kolo
16.10.2015 20:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Borussia Dortmund 0:2

Borussia Dortmund dokázala přerušit svou čtyřzápasovou sérii bez vítězství a v předehrávce 9. kola vyhrála na půdě Mohuče. V zajímavém zápase byly k vidění šance na obou stranách, efektivnější však byli hosté. Skóre otevřel Marco Reus, který pak ještě neproměnil penaltu, a na 0:2 uzavřel Henrik Mchitarjan.

Diváci v krásné Coface Aréně se dnes určitě nenudili. První velkou šanci si vypracovala Mohuč po sedmi minutách hry, kdy Pierre Bengtsson po rychlé akci odcentroval z levé strany a tutovku Jošinoriho Muta fantastickým zákrokem zlikvidoval Roman Bürki.

Ovšem byl to paradoxně Dormund, který se dostal do vedení. Velkou chybu udělal stoper Niko Bungert, když jednoduchý balón odvrátil přímo na kopačky Mchitarjana, míč se pak přes Aubameyanga dostal během chvilky až k Reusovi a šestadvacetiletý záložník si tváří v tvář Kariusovi věděl rady - 0:1.

Svěřenci Martina Schmidta dnes byli favorizovanějšímu protivníkovi více než vyrovnaným soupeřem, před brankou jim však chyběla kvalita a i trochu štěstí. V 34. minutě se domácím po faulu Sokratise naskytla výborná příležitost vyrovnat z volného přímého kopu, povedenou ránu Samperia ale dalším vynikajícím zákrokem vytáhl Bürki nad břevno.

Švýcarský gólman dnes chytal opravdu výborně a na dnešním vítězství svého týmu má určitě velký podíl. Nicméně i jeho protějšek Loris Karius dnes spoluhráče dlouho držel nad vodou. Krátce po přestávce nešťastník dnešního utkání Niko Bungert poslal k zemi unikajícího Aubameyanga a hlavní rozhodčí odpískal pokutový kop. Nutno dodat, že pokud vůbec došlo k faulu, tak se to stalo ještě před šestnáctkou. Každopádně nařízenou penaltu Reusovi výborný Karius chytil.

Mohuč tak byla stále ve hře. Jenomže vyrovnat se jí i díky Bürkimu nepodařilo a v 83. minutě navíc přidal definitivní pojistku výhry Borussie Henrik Mchitarjan. Arménský fotbalista využil přihrávky Aubameyanga, obešel brankáře a s přehledem skóroval. Poprvé v letošní sezóně tak Pierre-Emerick Aubameyang neskóroval, i díky dvěma asistencím ale musí být se svým výkonem spokojen.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (7)

Přidat komentář
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Body takže 1:3

Reagovat
johnn

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Čoraz viac tradičnejšia piatková prestrelka, 2:3 by nebolo zlé

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele