5. kolo
20.09.2015 17:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen 3:0

Borussia Dortmund pokračuje v suverénních výkonech a stejně jako Bayern dosud ještě neztratila ani bod, navíc se může pyšnit skvělým skóre 18:3. V šlágru kola porazila zásluhou branek Hofmanna, Kagawy a Aubameyanga Leverkusen 3:0.

Dortmund byl od začátku aktivnější a největší problémy dělal hostující obrany agilní Henrikh Mchitarjan. Nejprve po přihrávce Aubameyanga vysoko přestřelil a pak po hezkém průniku jeho ránu z hranice vápna výborně vytáhl Bernd Leno. Za chvíli však talentovaný brankář chyboval. Leno vyběhl na dlouhý pas Kagawy, skákající míč ale minul a pro Jonase Hofmanna pak už nebyl problém trefit opuštěnou bránu.

Leverkusen mohl bleskově odpovědět, jenže Javier Hernández svůj samostatný únik nevyřešil vůbec dobře a jeho zakončení scházela razance i přesnost. Na druhé straně se o vzruch postaral opět Mchitarjan, jehož další pokus po přihrávce Gintera lapil do svých rukavic Leno. Přímo do míst, kde stál připravený gólman, pálil zanedlouho také někdejší hráč Borussie Kevin Kampl.

Druhý poločas byl ještě jednoznačnější než dějství první. V 51. minutě napravil svou chybu Bernd Leno, když výborně zlikvidoval velkou šanci Aubameyanga. Stoprocentní příležitost si záhy vytvořil rovněž Bayer, ovšem Javieru Hernándezovi dnes nebylo přáno a Bürki se blýskl dobrým zákrokem. Tento moment byl pro další vývoj zápasu zřejmě klíčový.

V 58. minutě totiž Tuchelova ekipa rozjela perfektní ťukec, míč se po ose Hofmann, Gündogan a Mchitarjan dostal až k Šindži Kagawovi, jenž chladnokrevně překonal Lena a zvýšil na 2:0. Čtvrthodinu před koncem pak chyboval Wendell, balónu se zmocnil Matthias Ginter, jehož brazilský zadák povalil k zemi a domácí se konečně dočkali penalty, o kterou se dožadovali již několikrát. Pokutový kop nekompromisně proměnil Pierre-Emerick Aubameyang a rozhodl o tom, že body dnes zůstanou v Signal Iduna Parku.

Dortmund mohl v závěru přidat ještě několik gólů, své šance už ale neproměnil. Střídající Januzaj mířil v jasné pozici vysoko nad, Gonzalo Castro po chvilce pobytu na hřišti orazítkoval ve velké příležitosti tyč a dvěma vynikajícími zákroky se ještě předvedl Bernd Leno, když vyrazil střelu Kagawy i dorážku Schmelzera. Jednoznačné prohře svého týmu však nezabránil.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Těším se

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 ale i jakákoli jiná výhra

Reagovat
smazaný uživatel

4 video.Komentátor 1:29-Dortmund optimistický,Dortmund skutečny,Dortmund radostny.

Jinak Dortmund skvělý zápas.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele