23. kolo
28.02.2016 15:30 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

FC Augsburg - Borussia Mönchengladbach 2:2

Tak dlouho se nemohli borci ve WWK Areně pořádně prosadit (s výjimkou Raffaela), až se ucho utrhlo a ve druhé půli padly v rozmezí pěti minut tři branky. A nakonec z toho byla remíza.

Už ve 14. minutě měl obrovskou šanci po Wendtově přihrávce kolega Hazard, nicméně z nějakých pěti metrů si s Marwinem Hitzem prostě neporadil. Následně zvolili strategii dlouhých balonů domácí, z čehož mohli těžit Alfred Finnbogason, Raúl Bobadilla, a dokonce i Jan Morávek. Skóre však pořád zůstávalo stejné.

Až do 33. minuty. Po velice specifickém ťukesu se míč dostal až k malému vápnu, odkud s přehledem chladnokrevně zakončoval Raffael, přičemž celou situaci ještě jistil Ibrahima Traoré - 0:1. Už za dvě minuty mohlo být srovnáno, kdyby ovšem Dominic Kohr z nějakých šestnácti metrů nepřestřelil. Poločas tedy vyšel lépe Hříbatům.

Jenže záhy po změně stran se děly věci. V 50. minutě se zblokovaná střela Koo Ja-Cheola odrazila napravo k Paulu Verhaegovi, jehož centr před branku hlavou proměnil ve vyrovnání Alfred Finnbogason - 1:1. Jen o tři minuty později se radost opakovala. Jenom s tím rozdílem, že tentokráte duchapřítomně napálil z vnitřku pokutového území míč na zadní tyč Brazilec Caiuby - 2:1.

Ale 55 minuta přinesla zase změnu stavu. Nico Elvedi přihrál dobře postavenému Fabianu Johnsonovi, jenž z první po zemi překonal Hitze. Nutno dodat, že domácí brankář toho mnoho neviděl - 2:2. Český záložník Jan Morávek už do druhé půle nenaskočil. Zato comebacku po vleklém zranění se v dresu Gladbachu dočkal po sedmašedesáti minutách hry Patrick Herrmann, jenž musel proti své vůli držet 148 dní dlouhý fotbalový půst.

Domácím se však zranili Koo Ja-Cheol a Raúl Bobadilla. V závěru ještě zahrozili Xhaka a Finnbogasson, ale pátá branka už opravdu nepadla. Borussia Mönchengladbach tedy okupuje čtvrtou pozici a chystá se na úterní duel se Stuttgartem, kdežto Augsburg čeká cesta do Wirsol Rhein-Neckar-Areny, protože los mu v rámci 24. kola přisoudil Hoffenheim.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele