8. kolo
04.10.2015 15:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Schalke 04 - 1. FC Köln 0:3

Schalke doma puklo s Kölnem. A svěřence Andrého Breitenreitera to mohlo mrzet ještě více o nějaké čtyři hodiny později, protože tehdy skončil šlágr kola mezi Bayernem a Borussií Dortmund, která prohrála. Takže kdyby die Königsblauen získali tři body, byli by teď druzí.

Kozli však byli aktivnější už od samého začátku zápasu. Jako první cílil směr Fährmann záložník Yannick Gerhardt, ovšem jeho pokusu nakonec chyběla větší přesnost. Po osmnácti minutách se osmělili domácí, jmenovitě Leroy Sané, nicméně stav stále zůstával 0:0. Za šest minut o sobě dal poprvé vědět Anthony Modeste, ale tváří v tvář soupeřově brankáři neuspěl.

Ten samý hráč to obdobně zkoušel i o necelý šedesát sekund později. Za chvíli jej napodobil Gerhardt a nějakých pět minut před poločasovým hvizdem výborně vychytal Saného čaroděj Timo Horn. Když už si snad úplně všichni mysleli, že poločasové skóre zůstane bezbrankové, poslal Leonardo Bittencourt výbornou přihrávku naběhnuvšímu si Modestemu, který prostřelil Ralfa Fährmanna - 0:1.

Domácí byli po změně stran dlouho neškodní. Horn měl práci až v 73. minutě, kdy se jej z přímého kopu snažil překonat Johannes Geis. O sedm minut později si s obranou protivníka pohráli nejprve Pawel Olkowski a po jeho přiťuknutí i Yannick Gerhardt, jenž následnou přízemní střelou poslal hosty k radosti Petera Stögera do dvoubrankového vedení.

Takovýto stav však svítil na ukazateli skóre jen čtyři minuty. Pak si to do rozklížené defenzivy namířil z vlastní poloviny střídající Kevin Vogt, natáhl na sebe nestíhající hráče Schalke, čímž uvolnil místo pro Simona Zollera, který se v šestnáctce prosadil střelou na vzdálenější tyč - 0:3. Köln si tak vylepšil předtím nelichotivější venkovní statistiky.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam ve vysledek 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele