14. kolo
28.11.2015 15:30 CET
3 : 3
(2:1)

Reportáž

TSG Hoffenheim - Borussia Mönchengladbach 3:3

Divokou přestřelkou 3:3 skončil souboj mezi dvěma týmy, jejichž formy před výkopem snad ani nemohly být rozdílnější - na jedné straně Hoffenheim, poslední tým tabulky, na druhé rozjetý Gladbach útočící na Ligu mistrů. Domácí navíc málem získali všechny tři body, favorita zachránil až tři minuty před koncem Johnson..

Ostatně kdo jiný? Americký reprezentant se rozehrál do parádní fazony - skórovat v Lize mistrů proti Juventusu i Seville a dnes se prosadil dokonce dvakrát. Poprvé už po pěti minutách. Šlo o logický úvod utkání: Hoffenheim od propuštění kouče Markuse Gisdola a angažování Huuba Stevense nevyhrál jediný zápas a nevstřelil jediný gól, Gladbach desetkrát v řadě nepadl. Málokoho proto překvapilo, když šla Hříbata rychle do vedení: Johnson, mimochodem bývalý hráč Hoffenheim, předvedl skvělé zakončení po výtečném pasu Mahmouda Dahouda.

Domácí se nicméně rozhodli, že už nadále odmítají být za otloukánky, a zareagovali impozantním způsobem. Pouhých šest minut po první inkasované brance vyrovnával Steven Zuber, který hlavou usměrnil do sítě roh Nadiema Amiriho; Stevens se v nové funkci mohl na lavičce radovat vůbec poprvé. Ještě před poločasem potom otočil skóre Eugen Polanski díky tečované ráně, kterou mu opět připravil Amiri. Ten se za svůj výkon dočkal gólové odměny dvě minuty po změně stran - Lars Stindl zbytečně ztratil míč a výsledkem bylo zvýšení na 3:1.

Teď byla řada na Gladbachu, aby zareagoval - a povedlo se mu to. Na 2:3 snížil už v 56. minutě hlavičkující Josip Drmić a dal tak hostům šanci na zvrat. To vedlo ke skvělé závěrečné půlhodině; hrálo se nahoru dolů, až nakonec v 87. minutě zaúřadoval muž zápasu Johnson. Předvedl skvělé zakončení, když si prakticky sám ochočil celou domácí obranu a zavěsil s grácií skutečného kanonýra. Kouč André Schubert tak může své hráče pochválit alespoň za způsob, jak bojovali a odmítli se vzdát i za nepříznivého stavu.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3 2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele