30. kolo
16.04.2016 15:30 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Werder Brémy - VfL Wolfsburg 3:2

Naděje Vlků na pohárové umístění stále klesají. Svěřenci Dietera Heckinga po vypadnutí ze čtvrtfinále Ligy mistrů na úkor Realu Madrid potřebovali zabrat v domácí soutěži, místo toho ale na půdě zachraňujících se Brém padli 2:3. Domácí veterán Claudio Pizarro zaznamenal svůj 102. gól v zelených barvách, čímž vytvořil nový klubový rekord..

Chilský útočník otevíral skóre po půlhodině hry z pokutového kopu, a šlo o zasloužené vyústění situace - Werder totiž dnes předvedl mnohem lepší výkon než jeho unavený soupeř, na střely vyhrál 21:8 a hned od prvních minut dokázal držet míč a diktovat tempo hry. Vůbec to nevypadalo jako hra týmu, který bojuje o udržení. Pizarro měl první šanci po Junuzovićově pasu, ale neuspěl. Na druhé straně se do první příležitosti dostal Bas Dost, jeho gólovou radost ale zhatil praporek pomezního.

Domácí nadále dominovali a Fin Bartels trefil tyč; z další šance se však už fanoušci mohli radovat. Vieirinha fauloval ve vápně Junuzoviće a Pizarro nařízenou penaltu suverénně proměnil. Přesto se však do kabin šlo za nerozhodného stavu; Vlci totiž nesložili zbraně a pouhé čtyři minuty po úvodní brance dokázali vyrovnat díky hlavičce Josuhy Guilavoguiho po rohovém kopu.

Zdálo se, že Heckingovo kouzlo přece jen zafunguje - hostující kouč proti Werderu ještě nikdy neprohrál, na podzim z toho byl dokonce debakl 6:0. Dnes si ale domácí důležité body vzít nenechali. V 64. minutě opět vedli - neúnavný Zlatko Junuzović si udělal místo a přesným pasem vyzval Bartelse, který na hraně ofsajdu vypálil nechytatelnou ránu. Diego Benaglio byl bezmocný.

Když potom domácí gólman Felix Wiedwald zkušeně lapil Naldův přímý kop, přišel čas na finální úder. Sedm minut před koncem zápasu si míč vzal opět Junuzović a tentokrát jej předložil Sambou Yatabarému, který už měl jednoduchou práci. Wolfsburg sice dokázal ještě snížit díky hlavičce Dosta, na body to ale nakonec nestačilo. Werder tak po pěti zápasech konečně vyhrál a opustil "červené" příčky, zatímco trápící se Vlci ztrácí na pohárové pozice už šest bodů.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

nad

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele