13. kolo
02.12.2016 20:30 CET
1 : 3
(1:2)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Bayern Mnichov 1:3

Bayern Mnichov se, zdá se, dostává zpět do formy. Po domácím vítězství nad Leverkusenem dokázal přivést tři body i z Coface Areny a hází rukavici do Lipska, které zítra hostí Schalke. Docela poklidnou výhru nad Mainzem zajistil dvě góly Robert Lewandowski, jednou se trefil Arjen Robben.

Úvod utkání potvrdil, že se Bayernu v posledních týdnech příliš nedaří, Mohuč šla totiž po pár minutách herního času do vedení. Neskutečnou přímočarost předvedl Jhon Córdoba, jenž si na polovině hřiště vybojoval míč a uháněl s ním až k Neuerově svatyni, odkud nekompromisní přízemní ranou ke vzdálenější tyči otevřel skóre.

Jenomže domácí se z gólu příliš dlouho neradovali. Neuběhly ani čtyři minuty, když se dokázal dobře uvolnit Arjen Robben, přihrál do šance Lewandowskemu a ten si již s vyběhnuvším Jonasem Lösslem dokázal poradit s velkým přehledem. Jednička Mohuče chvíli nato dalšímu gólu už dokázala zabránit, tváří v tvář totiž vychytal Thomase Müllera.

Obrat nicméně přišel záhy. Když už to vypadalo, že pěknou akci ukončil Ribéry nepřesnou přihrávkou na Müllera, německý reprezentant ještě zabojoval, doběhl míč u postranní čáry, načež poslal do šestnáctky přesný centr a Robben v pádu hlavičkoval nechytatelně do protipohybu brankáře Lössla.

Od tohoto momentu se Bayern uklidnil a pevně držel otěže zápasu, naopak hosté se do hry moc nedostávali. Ve druhém poločasu ještě několikrát mohli navýšit svůj náskok, to se jim ale povedlo až v samém závěru zápasu. V první minutě nastaveného času druhého dějství Robert Lewandowski korunoval svůj dobrý výkon parádním přímým kopem z dvaceti metrů do pravé šibenice, za nímž se Lössl stihl jen ohlédnout.

Svěřenci Carla Ancelottiho se tak vyšvihli opět do čela a budou čekat, jak si zítra povede Lipsko, které má v současné chvíli stejně bodů a pochopitelně zápas k dobru.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1? 0:4 Bayern!!!!

Reagovat
arsavin

Mainz není Rostov

Reagovat
smazaný uživatel

Muzr byt remiza

Reagovat
Doplh11

Já věřím že Bayern opět vyhraje a dotáhne se na Lipsko(i když si radši nezkouším tipovat jejího výsledku zítra proti Schalke).Ale vůbec nechápu proč musel Kahn kritizovat Carlleta zato že furt používá 4-3-3,přitom Mourek taky furt používá 4-2-3-1 a o něm radši nic neřekne.......Samozřejmě je Kahn legendou pro Bayern ale prostě se mi nelíbí jak kritizuje rozestavení

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Musí se to urvat 0-3

Reagovat
Bastaron

0:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele