18. kolo
29.01.2017 17:30 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Borussia Dortmund 1:1

Už s uzdraveným Romanem Bürkim v brankovišti přijeli do Mohuče fotbalisté Borussie Dortmund. Svěřenci Thomase Tuchela byli v utkání jasným favoritem, což ukázali i v úplném úvodu zápasu. Už po třech minutách hry totiž po domácí ztrátě míče ve středu pole Schürrle krásným pasem našel Marca Reuse a ikona Dortmundu tváří v tvář Jonasi Lösslovi nezklamala - míč se zatřepotal v síti a BVB vedlo 1:0.

Jakkoliv začátek duelu vypadal pro Žlutočerné slibně, zbytek první půle nabídl spíše nezáživný a na šance nepříliš bohatý fotbal. Další příležitost na skórování tak dortmundští měli až na úplném sklonku prvního dějství. Ve čtyřicáté třetí minutě se dostal s míčem do brejku Aubameyang, jinak nejlepší střelec prozatímního průběhu bundesligové sezony. Navrátilec z Afrického poháru národů ovšem na Lössla nevyzrál, mladý gólman FSV vyběhl mimo šestnáctku a míč dokázal gabonskému kanonýrovi vypíchnout.

V jedenašedesáté minutě se do šance dostal André Schürrle, když ho ve vápně centrem z levé strany našel ve středu pole hrající Gonzalo Castro. Německý křídelník střílel z první, ale branku domácího celku netrefil.

Sedm minut před koncem základní hrací doby přišel pro Thomase Tuchela šok - ačkoliv se za celý zápas mohučští nedostali k jediné střele na branku, hned jejich první pokus skončil za Bürkiho zády. Levin Öztunali našel na vzdálenější tyči dortmundské branky centrem Dannyho Latzu, jenž hlavou vyrovnal na 1:1.

V nastaveném čase mohli jít domácí dokonce do vedení, když se do velké šance dostal de Blasis. Branku však minul a Mohuč s BVB si v neděli body spravedlivě rozdělili.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele