11. kolo
19.11.2016 15:30 CET
4 : 2
(2:0)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - SC Freiburg 4:2

Skvělé utkání bylo dnes k vidění v Coface Areně. Mohuč zde před vlastními fanoušky porazila Freiburg 4:2, ačkoliv by utkání možná spíše slušela remíza. Duel byl plný zvratů, pojišťující pojišťující trefa Onisiwa přišla až v poslední vteřině. Výborným výkonem se blýskl Yunus Malli, jenž jeden gól dal a další dva připravil.

Utkání začalo velmi zhurta, již po první desítkách vteřin sudí tasil žlutou kartu, o chvíli později byla k vidění i první šance, tu ovšem Maximilian Philipp neproměnil. Philipp po jednom z následných soubojů zůstal ležet na trávníku a po chvilce bylo jasné, že bude muset střídat. Na trávníku ho nahradil Nils Petersen.

Krátce po jeho příchodu již hosté prohrávali. Na rohový kop Yunuse Malliho si naskočil kapitán Niko Bungert a Schwolow neměl šanci zasáhnout. Za chvíli bylo s Freiburgem ještě hůř, Çağlar Söyüncü v pokutovém území stáhl k zemi Córdobu a rozhodčí Ittrich bez váhání ukázal na značku pokutového kopu. Nařízenou penaltu bezpečně proměnil Malli a domácí šli do dvougólového trháku.

Do konce úvodního dějství domácí několikrát podržel brankář Jonas Lössl, zlikvidoval hlavičku Niederlechnera i pokus Grifa. Fabien Frei se zase na opačném konci opřel do míče přímo z voleje a rozezvučel břevno. Skvěle chytající Lössl držel Mohuč i ve druhé půli, například proti projektile Nilse Petersena.

Lössla překonal až Vincenzo Grifo v 67. minutě, čímž zdramatizoval průběh duelu. V 82. minutě sice domácí zásluhou další přesné hlavičky po rohu, tentokráte v podání Stefana Bella, získali znovu dvougólový náskok. Jenže záhy Lössl chyboval, neudržel centr z levé strany a Nils Petersen si před prázdnou bránou věděl rady.

Ze závěrečného tlaku už hosté nic nevytěžili, naopak v posledních vteřinách využil nedorozumění v defenzivě Karim Onisiwo, udělal kličku Schwolowovi a definitivně zajistil tři body pro Mohuč.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele