15. kolo
17.12.2016 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Augsburg - Borussia Mönchengladbach 1:0

SGL Arena v Augsburgu hostila souboj třináctého celku bundesligové tabulky s dvanáctým a podle toho také průběh zápasu vypadal. Na první velkou šanci si museli diváci počkat až do druhé půle. V šedesáté páté minutě se k míči dostal Raffael, jenž poslal přízemní přihrávku do vápna na Dahouda, avšak německý středopolař ve službách Gladbachu Hitzovu branku minul a hosté tak svou první velkou příležitost v utkání nevyužili.

V sedmdesáté druhé minutě hřiště opustil český záložník Jan Morávek, který dnes dostal od nového kouče Bauma, jenž na lavičce domácích nahradil odvolaného Dirka Schustera, příležitost v základní sestavě. Už tak na hřišti nebyl v momentě, kdy se jeho celku podařilo vstřelit úvodní gól zápasu. Stalo se tak o tři minuty později, když domácí dostali možnost rozehrávky standardní situaci, k rohovému kopu se postavil Schmid a na jeho centr si ve vápně naskočil Martin Hintegger. Hlavička středního obránce Augsburgu skončila v síti a Yann Sommer poprvé v duelu inkasoval.

Dvě minuty před vypršením základní hrací doby mohl srovnat krok za Gladbach André Hahn, avšak jeho střela z pravé strany hřiště byla hodně nepřesná a Hitzovu branku zdaleka neohrozila. Švýcarský gólman, jenž hájí bránu Augsburgu, si tak připsal čisté konto, Augsburg porazil Hříbata 1:0 a slaví velmi důležité tři body. Naopak Borussia pokračuje v mizérii na venkovních hřištích - svěřenci Andrého Schuberta letos ještě mimo svůj domácí Borussia-Park nevyhráli.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele